Academia de Poliție verifică toate tezele de doctorat!

0

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” va verifica toate tezele de doctorat elaborate de la înfiinţarea şcolii doctorale, după ce Comisia de Etica a unităţii de învăţământ a cerut retragerea titlului de doctor în cazul lui Robert Negoiţă.

„Comisia a constat că există suspiciunea unui caz de plagiat multiplu, referitor la redactarea acestui doctorat (Robert Negoiţă – n.r.). Comisia de la CNATDCU urmează să se pronunţe şi să ne transmită concluzia finală. La nivelul Academiei am dispus o evaluare internă cu privire la conţinutul tuturor tezelor de doctorat elaborate în instituţie. Acest lucru se face printr-un sistem antiplagiat achiziţionat de Academie, potrivit normelor Ministerului Educaţiei. În momentul de faţă nu avem nicio solicitare din partea CNAT. Comisia de Etică nu ne-a sesizat cu niciun alt caz. Decizia de verificare a tuturor lucrărilor a venit după apariţia în presă a unor materiale privind suspiciuni de plagiat. Am solicitat directorului Şcolii Doctorale să verifice toate tezele elaborate de la înfiinţarea şcolii. Evaluarea este în desfăşurare”, a declarat Daniel Torje, rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, citat de Mediafax.

Comisia de etică a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a constatat că lucrarea de doctorat a primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, este un plagiat şi a cerut Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) să îi retragă titlul de doctor, a declarat Daniel Torje, rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a spus că nu regretă dacă îi va fi retras titlul de doctor, ci faptul că s-a lăsat tentat, în trecut, de „moda” titlurilor academice, fiind un episod pe care şi-l asumă.

„Comisia de etica a Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” a inceput procedura prin care, cel mai probabil, imi va fi retras titlul de doctor. Nu am niciun regret ca acest lucru se va intampla, cu atat mai mult cu cat imi dau seama ca, in parcursul meu din administratia publica, cele mai importante au fost cunostintele dobandite practic.
Singurul lucru pe care il regret este acela de a ma fi lasat tentat, in trecut, de aceasta „moda” a titlurilor academice”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.