Băsescu nu crede în varianta unui guvern PSD-PNL

0

Traian Băsescu a analizat şansele ca Dacian Cioloş să rămână premier şi după alegerile din toamnă. În opinia lui, există o singură variantă pentru ca acest scenariu să devină realitate: PNL trebuie să câştige alegerile.

Dacian Cioloş poate rămâne la Palatul Victoria şi din toamnă, însă doar dacă liberalii câştigă alegerile, a afirmat Traian Băsescu într-un interviu pentru Digi24.„Ar putea fi varianta ca PNL, varianta teoretică, PNL să câștige alegerile, să fie cel mai mare partid, să aibă cel mai mare număr de parlamentari și atunci dnul Iohannis să desemneze premier de la PNL”, a explicat Traian Băsescu.

Orice altă variantă nu-i va permite lui Dacian Cioloş să rămână în fruntea Guvernului, este de părere fostul președinte.

„Dar în varianta unui guvern de coaliţie PSD cu PNL, care să-l susţină pe domnul Cioloş credeți?” a fost întrebat Traian Băsescu.

„Nu cred, PSD-ului îi pare rău şi acum că a făcut această înţelegere cu guvernul de tehnocraţi, e evident ca nu o vor digera nici după alegeri”, a răspuns fostul șef al statului.

Traian Băsescu a comentat şi varianta Liviu Dragnea – premier.

„Am crea şi noi nişte unicate în UE, premier condamnat – fie el şi cu suspendare! Nu cred că vreun președinte responsabil ar desemna premier un om condamnat pentru furt la vot. Furt la vot! Despre asta vorbim, despre furt de democraţie!”, a declarat Traian Băsescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.