Berca, victima denunțului unui milionar semi-analfabet!

0

Fostul ministru de Interne, Gabriel Berca, trimis în judecată după denunţul unui milionar semi-analfabet. Un fost şofer al IPJ Bacau, îmbogăţit peste noapte, a scris denunţul fără nicio cratimă sau altă regulă de gramatică. Acesta a povestit cum a dat şpagi impresionante şi că sume mari de bani au ajuns la Gabriel Berca.

Dosarul penal de la DNA Bacau, prin care au fost trimisi in judecata Gabriel Berca, fost senator si ministru de Interne, si deputatul Mihai Banu, se bazeaza pe un denunt scris de Viorel Rusu, fost sofer la IPJ Bacau, care a ajuns milionar in euro prin afaceri controversate, scrie ziaruldegarda.ro.

Viorel Rusu afirma ca i-a dat sume impresionante de bani, in perioada 2010-2012, lui Mihai Banu, si ca unele sume ar fi ajuns la Gabriel Berca, prin intermediul deputatului.

Milionarul Viorel Rusu este și semi-analfabet, după cum reiese din denunțul depus la DNA.

Domnule procuror.

Subsemnatul Rusu Viorel domicil în com Margineni, strada Calea Moinesti judetul Bacau,…va aduc la cuno stinta urmatoarele În anul 2009 am se m nt contra-ctul executie lucrari privind construirea unei scoli în com ARDEOANI jud Bacau lucrare estimata la 5,6 mil lei fara TVA. Lucrarile au fost finalizate În lunu octonbre 2010 pe parcursu executiri lucrarilor Primarul Diaconu Victor mo tiva Ca nu iau fost alocate fonduri pentru plata acestora. Pe parcursu executiei lucrarilor deputatul Banu Mihai si senatorul Berca Gabriele mau rugat sa continui lucrarile asiguranduma ca vor face demersurile necesare pentru alocarea fondurilor

Pentru asi exercita influenta in scopu obtineri finantari, Banu Mihai (n.r. scris initial m mic) atît în nume personal cît si în nunele lui Berca Gabriel mia cerut sume d ebani cuantificate în total la 20% din valoarea contractului. În perioaada 2010-2012 iam dat lui Banu îm Total aprocsimativ 270 de mii de Euro. Atît pentru el cît si pentru Berca Gabriel suma de 150. 000 lei am dato sub pretextu achizitionari unui teren iar difere nta ches. cu toate acestea SC Conex trust nu si a incasat contravaloarea lucrarilo in totalitate. Lucrarile au fost achi tate abia în anl 2014 ca urmare a unei hotarâri de guvern în care sa achitat arieratele“, a scris Viorel Rusu in denuntul de la DNA.

Gabriel Berca, fost senator, ministru de Interne, secretar general al Guvernului şi consilier prezidenţial a fost condamnat de o instanţă a Curţii de Apel Bacău la trei ani de închisoare cu executare pentru infracţiunea continuată de trafic de influenţă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.