Concurență acerbă la Academia de Poliție!

0

Aglomeraţie la Academia de Poliție. Sute de tineri care vor sa devină polițiști se înghesuie și luni la înscrierea pentru examenul de admitere. Au venit mai devreme cu tot cu bagaje să îşi depună dosarul.

Tinerii îşi mai pot depune dosarele pentru înscriere la concursul de admitere până luni la ora 16:00. Cea mai mare cerere este înregistrată la Facultate de Poliţie, urmată de Jandarmerie şi Pompieri.

Cifra de şcolarizare a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a crescut cu 184 de locuri, de la 611, în 2015, la 795 de locuri, în anul 2016.

Până în acest moment, candidaţii au parcurs mai multe etape de selecţie, printre care evaluarea psihologică şi vizita medicală.

La Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Capitală, candidaţii şi-au depus dosarele înainte de bacalaureat, urmând ca, în zilele de 24 şi 25 iulie, să îşi depună diplomele dacă au reuşit să promoveze examenul de la final de liceu.

Pentru cele 640 de locuri finanţate de la buget şi 155 cu taxă s-au înscris 4.440 de candidaţi, ceea ce înseamnă o concurenţă de 6,9 pe loc.

Concurenţa cea mai mare este, ca şi în anii trecuţi, la Facultatea de Poliţie, unde s-au înscris 2.735 de candidaţi înainte de bacalaureat pentru cele 250 de locuri cu frecvenţă şi 50 de locuri cu frecvenţă redusă. Mai exact, concurenţa ar putea fi de 9,1 candidaţi pe un loc, însă numărul candidaţilor înscrişi va fi recalculat după centralizarea rezultatelor de la bacalaureat.

La Facultatea de Poliţie de Frontieră, pentru cele 80 de locuri au optat 518 absolvenţi de liceu, rezultând o concurenţă de 6,4 pe loc, iar la Facultatea de Jandarmi sunt 70 de locuri pentru care au optat 484 de candidaţi, concurenţa fiind de 6,9 pe loc.

Cea mai grea probă este cea de pregătire fizică, unde anual se pierd aproape 60 la sută dintre candidaţi. „Este o probă dură, pentru că şi meseria impune pregătire riguroasă”, spune prof. Daniel Torje, rectorul Academiei de Poliţie.

În perioada 27 iulie – 3 august vor fi susţinute probele medicală şi sportivă, care sunt eliminatorii. Probele scrise vor fi susţinute în perioada 5-7 august.

Pot participa la concursurile de admitere în Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” candidaţii care au cetăţenie română şi domiciliul în România, cunosc limba română, scris şi vorbit, au capacitate deplină de exerciţiu şi sunt apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihic. Candidaţii trebuie să fie absolvenţi cu diplomă de bacalaureat, să aibă până în 27 de ani şi înălţimea de minimum 1,65 metri bărbaţii şi 1,60 metri femeile. Cei care vor să devină studenţi la Academia de Poliţie trebuie să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.