Liberalii vor mai multe secții de votare în diaspora

Share:

PNL a adoptat luni o rezoluţie în care solicită Guvernului să emită o ordonanţă prin care să crescă numărul secţiilor de votare din diaspora şi prin care să fie introdusă posibilitatea ca solicitarea de înregistrare pentru a vota prin corespondenţă să fie transmisă şi online.

Liberalii cer Guvernului adoptarea şi publicarea în „cel mai scurt timp” a unei Ordonanţe de Urgenţă pentru ”modificarea Legii 208 din 2015 privind alegerile parlamentare astfel încât, pe lângă secţiile de votare din ambasade şi consulate, Ministerul Afacerilor Externe să constituie un număr de secţii de votare cel puţin egal cu cel existent la turul II al alegerilor prezidenţiale din 2014, ţinând cont de dimensiunea comunităţilor româneşti”, potrivit Mediafax.

PNL vrea ca textul OUG să prevădă şi modificarea Legii 288 din 2015 privind votul prin corespondenţă, astfel încât atât orice procedură de înregistrare, cât şi orice fel de cerere sau solicitare să poată fi transmisă prin poşta electronică.

Totodată, PNL cere TVR să promoveze campania privind votul românilor din străinătate, prin includerea spotului informativ MAE şi în jurnalele de ştiri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.