Decizie CNATDCU: Teza de doctorat a lui Oprea, un plagiat!

0

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a primit verdict de plagiat din partea Comisiei de științe juridice a CNATDCU, potrivit unor surse Digi 24. Decizia finală va fi luată pe data de 1 august, într-o ședință a Consiliului general, forul de decizie al CNATDCU.

Sentința asupra tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea a fost deja stabilită și de către un grup de lucru, dar și de către Comisia de științe juridice a CNATDCU.

La ședința de la 1 august a Consiliului general al CNATDCU, unde sunt convocați 47 de membri – președinți și vicepreședinți de comisii de specialitate, se va stabili oficial dacă Oprea a plagiat, relatează Digi 24.

Acuzația de plagiat a apărut în iulie anul trecut, când jurnalista Emilia Șercan a demonstrat că întreaga lucrare a lui Oprea, pe atunci ministru de Interne și vicepremier, nu conținea niciun citat cu ghilimele.

Teza de doctorat intitulată „Plângerea prealabila – perspectiva istorica”, a fost susținută de Oprea în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universității din București și îl are coordonator pe Ion Neagu, fost senator PSD. Lucrarea lui Gabriel Oprea, potrivit jurnalistei, prezintă paragrafe și pagini întregi copiate. Fostul lider al UNPR ar fi copiat masiv dintr-o lucrare a coordonatorului său și dintr-un specialist în dreptul penal al perioadei interbelice, Constantin Turai. Totodată, Oprea a preluat citate ample fără ghilimele din istoricul Nicolae Iorga.

În septembrie anul trecut, Comisia de Etică a Universității București a decis că teza de doctorat a lui Gabriel Oprea este plagiat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.