Congres de fuziune USR-USB, la jumătatea lui august

0

Președintele Uniunii Salvați Bucureștiul (USB), Nicușor Dan, a anunțat, joi, că la jumătatea lunii august va fi organizat un congres, „foarte posibil pur formal”, prin care Uniunea Salvați România (USR) să fuzioneze cu USB, după care se va trece la organizarea filialelor județene.

„Uniunea Salvați România este înscrisă în registrul partidelor politice, există în mod oficial ca partid. Legea nu permite partide locale, partidele care nu candidează în 75 de localități sau la parlamentare vor fi radiate. Vom fi obligați să facem un congres de fuziune între noul partid — USR — și vechiul partid — USB. USB va deveni filiala București a USR. Acest congres va fi făcut la jumătatea lunii august”, a declarat Dan, într-o conferință de presă.

El a susținut că este „foarte posibil” ca actuala structură de conducere a USB să conducă USR.

„E foarte posibil să fie un congres pur formal, în care doar să decidem această fuziune, dar, fiind un congres, fiecare poate să spună orice și să propună orice, inclusiv organe de conducere”, a adăugat Nicușor Dan.

La rândul său, Clotilde Armand, vicepreședinte USB, a arătat că în organizarea filialelor județene vor fi urmărite două principii.

„Ne bazăm pe două principii majore. Primul este integritatea — avem un cod etic care (…) este baza de selecție a primului nucleu de oameni. Al doilea principiu — autonomia filialelor. Noi nu credem într-un sistem unde în București se hotărăște, unde noi avem adevărul și restul trebuie să asculte. Cetățenii trebuie implicați, local se știe ce este bine pentru comunitățile locale”, a afirmat Armand.

Ea a precizat că nu ar dori ca formațiunea să fie „confiscată” de o anumită ideologie.

„Sunt foarte mulți care vin la noi sperând că este o altă oportunitate, că de fapt vor face ce n-au reușit să facă în alte partide din diferite motive, (…) într-un mod care nu e compatibil cu valorile noastre. Noi preferăm chiar să mergem un pic mai încet, dar să fim siguri că mergem pe drumul cel bun. (…) Dacă oamenii nu sunt exact cum ne dorim, nici partidul nu va fi. (…) Încercăm să fie un grup reprezentativ. Nu vrem un grup de nișă, ci oameni care chiar sunt reprezentativi pentru societatea românească locală. Dacă vin numai, (…) nu știu, oameni care sunt extrem de ecologiști, dar nu sunt și altceva e o problemă pentru că nu vrem ca USR să fie confiscat de o anumită ideologie”, a explicat vicepreședintele USB.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.