Familia Ionița, singurii producători de legume bio din Piața Obor!

Share:

Legumele bio, veritabile, fără niciun dram de chimicale în ele, sunt o raritate pe piața bucureșteană. Puțini producători au reușit să câștige acest pariu, extrem de costisitor, cu producția de legume bio.

Familia Ionița este o familie care s-a încăpățânat să creadă în dorința, în dreptul românului, de a mânca sănătos. Și a înființat o fermă de 16 hectare în Valea Măcrișului, județul Ialomița. Firma se numește SC Prod AM SRL. A parcurs pas cu pas perioada de conversie, reușind în acest an să producă legume bio. De altfel, taraba deschisă recent în Piața Obor arată că se poate și altfel. Singurii producători și vânzători de legume bio din Piața Obor merită respectul nostru, al tuturor celor care vor să mănânce sănătos. Care s-au săturat de roșii cu gust de plastic, de castraveți amari, de ardei gras care numai gust de ardei gras nu mai are!

Prețurile sunt puțin mai mari, dar sunt la prima mână cum se spune și elimină veriga costisitoare a intermediarilor. Castraveții costă 7lei/kg, roșiile 10 lei/kg, ardeiul gras 8lei/kg, ardeiul kapia 10 lei/kg, vinetele 7lei/kg…

Am gustat una dintre roșiile cherry și mi-am adus aminte de gustul roșiilor pe care le mâncam în grădina bunicilor…

„Sunt produse  bio sută la sută. Sunt analize făcute  pe diferite loturi. Prețul este, recunosc, un pic mai mare, dar cred că este unul accesibil,  decât cel al produsului convențional pentru că evident și costul este mult mai mare Anul trecut Mega Image a făcut analize la roșiile din solarele noastre și nu au găsit nimic chimic. Ferma are 16 hectare cu o capacitate de producție semnificativă. Certificatorul nostru  este Austria Bio Garantie și sperăm să vedem în întâmpinarea celor care vor să mănânce sănătos.

Colaborăm, de altfel, și cu Lidl. Suntem  singuri producători de legume bio care vindem în Lidl, reușind să  îndeplinim toate cerințele impuse de ei de la trasabilitate până la ambalare. Sperăm să ne vindem toată producția. 30% din produsele pe care le facem nu sunt, însă, tipice pentru Lidl fiind ori mai mari, ori mai mici. Ei vor produse calibrate și asta ne-a făcut să deschidem, pentru început, acest punct în Piața Obor”, ne-a spus Ioniță Costica, unul dintre cei mai respectați membri ai Asociației Române de Agricultură Durabilă, asociație condusă de  Ion Toncea, unul dintre cei mai mari profesioniști în domeniul agriculturii ecologice.

De asemenea, familia Ioniță are zilnic întâlniri cu reprezentanții unor restaurante și hoteluri din Capitală, pentru desfacerea acestor legume de calitate excepțională.

Bucureștenii, nu numai cei din sectorul 2, pot veni în Piața Obor, la această familie inimoasă, și pot alege să guste și să cumpere legume bio. Avem dreptul, fiecare dintre noi, la o viață sănătoasă! Agricultura ecologică, legumele bio, sunt, până la urmă, garanția unei vieți sănătoase!

document 1

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.