Merkel își apără politica față de imigranți

Share:

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi-a apărat din nou politica faţă de imigranţi şi şi-a exprimat încrederea că ţara sa va trece cu bine „această încercare istorică”, scrie agenţia France-Presse.

Astfel, cel mai important om politic de la Berlin susţine că jihadiştii „doresc să pună în discuţie dispoziţia noastră de a primi oameni aflaţi într-o situaţia disperată. Ne opunem ferm! Astăzi, ca şi ieri, sunt convinsă că vom duce la bun sfârşit această încercare istorică, în această eră a mondializării. Ne vom îndeplini obiectivul şi deja am reuşit multe, multe lucruri bune în ultimele luni”.

Pe de altă parte, Angela Merkel a admis că atentatele din ultima perioadă au provocat o stare de „mare nesiguranţă”, astfel că „oamenilor le este teamă, nu-i putem condamna că se simt astfel”. Dar, a continuat cancelarul, „frica nu poate servi drept fundament pentru acţiunile politice”, cu referire la apelurile de revizuire a politicii faţă de imigranţi, care au venit inclusiv din propriul său partid.

„Rămâne valabil principiul fundamental potrivit căruia o ţară precum Germania nu poate renunţa la responsabilităţile sale umanitare ci, dimpotrivă, trebuie să şi-l asume”, a completat Angela Merkel.

Totuşi, cancelarul a anunţat că vor fi luate mai multe măsuri pentru a facilita expulzarea refugiaţilor care încalcă legea, pentru a uşura identificarea islamiştilor radicali în rândurile celor care solicită azil şi a evocat posibilitatea ca armata să intervină în cazurile grave de securitate naţională.

Sursa citată menţionează că, în 2015, peste un milion de persoane care au cerut azil au sosit în Germania, fapt care a ridicat numeroase probleme logistice, a provocat numeroase probleme sociale şi controverse.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.