Sebastian Ghiță cere demisia ministrului Ghinea

0

Deputatul Sebastian Ghiţă a avut o reacţie dură la documentul asumat miercuri în şedinţa de Guvern, din care reiese că ţinta Executivului privind absorbţia fondurilor structurale pentru acest an la mai multe programe importante este zero. El cere demisia ministrului Cristian Ghinea, pe care îl numeşte Ministrul Zero.

„Astăzi vedem un document oficial care arată clar capabilităţile Ministrului Fondurilor Europene. Memorandumul prezentat ieri oficial în guvern arată clar că în anul 2016 România nu ia niciun ban de la Bruxelles. Ministrul Ghinea trebuie demis urgent. Ar trebui supranumit Ministrul Zero. România are alocate pentru aceşti 7 ani 23 miliarde de euro. Adică peste 3 miliarde pe an. Cu un guvern serios şi un ministru serios, România putea aduce 2 miliarde de euro doar în 2016”, a spus Sebastian Ghiţă într-o declaraţie pentru stiripesurse.ro.

„Unde minte acest domn Ghinea? Spune că dezvoltă acum un Sistem Informatic şi că primele 5 module vor fi gata în octombrie. Adevărul este că are deja sisteme informatice la dispoziţie, dar refuză să le folosească. Spune că acreditează Autorităţi de Management şi elaborează ghiduri. Adevărul este că a angajat o întreagă camarilă în minister şi în AM-uri, oameni aduşi din ONG-urile dansului. Ilegal şi imoral, domnule ministru, să-ţi angajezi prietenii şi foştii colegi în structurile statului pentru a le căpuşa mai uşor. E ca şi cum un antreprenor român care ajunge ministru îşi angajează toţi colegii din companie şefi la minister.

Deja toată lumea ştie că ghidurile pe care le-aţi pus în consultare publică până acum au fost elaborate în afara ministerului. Toată lumea ştie că sunt ghiduri făcute de oamenii dumneavoastră şi aduse în minister pe stick. Toţi ştiu că oamenii din minister au fost obligaţi să semneze în fals. Veţi ajunge la DNA, domnule ministru.

Şi să vă mă spun un lucru, domnule Ghinea. Atunci când vă consideraţi un monument al corectitudinii, faceţi orice achiziţie publică prin licitaţie deschisă. Ultima hoţie pe care aţi încercat să o faceţi a fost cea cu închirierea prin încredinţare directă a sediului MFE. Să ştiţi că funcţionarii corecţi din minister au sesizat DNA cu această ispravă a dumneavoastră.

Afacerile cu rechinul imobiliar Papalekas nu dau bine la CV-ul unui ministru tehnocrat”, mai spune Ghiţă.

Deputatul îl acuză pe ministru că a luat banii din învăţământ şi i-a direcţionat către ONG-urile prietene.

„Şi că să nu credeţi că nu ştie nimeni ce alte trăznăi mai faceţi în minister, va rog reţineţi următoarele:

Din grijă dumneavoastră, astăzi, toate cele 200 milioane euro propuse a fi absorbite de învăţământul românesc, adică universităţi, licee, şcoli, inspectorate şcolare, au fost dirijate către ONG-uri. Să ştiţi că cei care conduc învăţământul din România sunt sideraţi. Nimeni nu le-a furat puţinii bani vreodată pentru a-i dirija către ONG-uri. Practic, astăzi, o universitate sau o şcoală din România nu poate accesa banii europeni destinaţi învăţământului. Doar ONG-urile prietene lui Ghinea au dreptul să folosească banii europeni. Din păcate, Comisia Europeană ştie aceste lucruri şi riscăm iar blocarea programului respectiv.

Domnule Ghinea, timpul minciunii şi al şmecheriilor ieftine a cam trecut. Măcar acum, în ceasul al 12-lea, va rog încercaţi să aduceţi bani europeni în România în 2016. Eu sunt convins că încă se poate”, a mai spus deputatul Sebastian Ghiţă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.