Guvernul Cioloș a adus în țară două miliarde de euro!

0

Acest Guvern a adus deja în țară două miliarde de euro din închiderea Programelor 2007 – 2013, iar cifra previzionată pentru tot anul 2016 este de 3,2 miliarde de euro, susține ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

„Batman, Batman! Guvernul a adoptat ieri un memorandum, care reprezintă o banalitate: Ministerul de Finanțe a cules de la Autoritățile de Management (AM) previziunile bugetare, pentru a fi trimise Comisiei Europene. Aceste cifre — furnizare de toate AM-urile — confirmă la virgulă ceea ce am declarat public până acum”, a scris Cristian Ghinea, joi, pe Facebook, informează Agerpres.

Totodată, ministrul Fondurilor Europene spune ce conține memorandumul.

„Am declarat că acest Guvern a adus deja în țară două miliarde de euro din închiderea Programelor 2007 — 2013. Grație acestui memorandum, avem și cifra previzionată pentru tot anul 2016: 3,2 miliarde de euro (ca să fiu exact: 3.296.760.115 euro)”, spune Ghinea.

Acesta precizează că Ministerul Fondurilor Europene a conceput o procedură simplificată de desemnare (acreditare) pentru unele Autorități de Management pentru Programele 2014 — 2020. „Tocmai pentru a nu aștepta desemnarea tuturor AM-urilor ca să trimitem cererile de plată. Datorită acesteia, vor intra bani în țară chiar din acest an. Mai exact 136.848.561 euro pentru POAT, POAD și POCA (programele de asistență tehnică, umanitar și capacitate administrativă). Chiar azi am negociat o posibilă modalitate prin care pe anumite scheme simplificate din POCU putem urma un model similar, deci sunt convins că putem chiar mai mult, e o estimare conservatoare cea din memorandum”, explică Cristian Ghinea.

Potrivit ministrului Fondurilor Europene, faptul că această schemă pentru cele 3 Programe a fost acceptată după negocieri lungi și serioase cu Comisia Europeană este un succes al actualei echipe de conducere a MFE.

„Dat fiind că guvernul Ponta nu a început acreditarea din 2014 cum ar fi putut să o facă, trebuie să folosim metode de grăbire a sistemului de acreditare. Facem curățenie după incapabili, în toate domeniile”, afirmă Ghinea.

Conform acestuia, procesul de desemnare (acreditare) care va fi finalizat în acest an va face ca, în 2017, România să primească 3,6 miliarde de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.