Ponta, declarație șocantă despre relația cu Dragnea

0

Fostul premier Victor Ponta a declarat pentru Romania TV cel mai mare pericol de care trebuie să se ferească PSD-ul este guvernarea ca partid de mâna a doua, cu premier de la alt partid.

Ponta a mai precizat că se înţelege ”perfect” cu Liviu Dragnea pentru că nu îşi vorbesc, el precizând că nu doreşte să revină la conducerea partidului şi că, oricând va fi nevoie de de el în partid, va fi prezent.

Ponta a spus că se înţelege perfect cu Liviu Dragnea, în condiţiile în care nu au mai vorbit în ultima vreme. Întrebat dacă mai există vreo ”sciziune” între ei, Ponta a răspuns: ”Nu mai avem” şi a menţionat că nu doreşte să revină la conducerea partidului.

”Am zis că ne înţelegem perfect pentru că nu ne vorbim”, a ţinut să menţioneze Ponta, arătând că Liviu Dragnea este preşedintele partidului, iar el este doar unul din cei 500.000 de membri PSD.

”PSD nu trebuie să fie izolat. Nu putem lua doar noi 50%. Nu s-a întâmplat și nici nu cred că se va întâmpla nici în toamnă. Există varianta ca PSD să fie cel mai mare partid și să fie în opoziție. Pericolul izolării PSD a fost și va rămâne întotdeauna”, a spus Victor Ponta la România TV.

Fostul preşedinte al PSD a vorbit şi despre cea mai grea perioadă prin care a trecut partidul pe care l-a condus:

„Există un pericol și mai mare pe care l-am trăit pe pielea mea. A fost o decizie luată de PSD, în decembrie 2008, cu Mircea Geoană la conducere, când am intrat la guvernare ca partid de mâna a doua, cu premier de la alt partid. Nu a fost vina lui Geoană, ci a CEX. După 9 luni, ne-au dat afară de la guvernare și am pierdut și alegerile prezidențiale și nici nu am putut aplica vreun proiect. S-a rupt partidul, s-a făcut UNPR, am scăzut în sondaje, a fost cea mai rea perioadă”, a declarat Ponta.

Victor Ponta a conchis prin a spune că este posibil ca PSD-ul să facă o alianţă în viitorul apropiat cu ALDE:

„Din ce am văzut eu, cred că vom face alianță cu ALDE. Nu fac parte din conducerea PSD și nu știu strategia”, a spus fostul premier.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.