Trump continuă seria gafelor

0

Uriaşă controversă în Statele Unite, după ce candidatul republican Donald Trumps i-a luat în derâdere pe părinţii unui militar american căzut în luptă. Familia este musulmană. Trump a sugerat că mama n-a avut voie să vorbească în public. Ea neagă categoric şi spune ca miliardarul nu a făcut vreodată vreun sacrificiu pentru ţara lui.

Tatăl căpitanului Humayun Khan a luat cuvântul la Convenţia Democraţilor şi a spus: „suntem americani, musulmani şi patrioţi!”. Băiatul său de 27 de ani a murit pe câmpul de luptă în Afganistan. De pe scenă, alături de soţia sa, l-a criticat acerb pe Donald Trump.

Mergeţi la mormintele patrioţilor care au murit apărând Statele Unite ale Americii. Veţi vedea toate religiile, genurile şi etniile. Dumneavoastră nu aţi făcut niciun sacrificiu, a declarat Khizr Khan, tatăl unui militar american mort în Afganistan.

În timpul discursului ovaţionat de public, mama militarului decorat postum nu a scos niciun vorbă. Ulterior, Donald Trump a atras atenţia asupra acestui lucru, întrebând retoric dacă i s-a permis să vorbească, aluzie la oprimarea femeilor în islam. Gazala Khan a replicat că i s-a oferit să ia cuvântul, dar că nu a putut din cauza durerii.

Sigur că domnul Trump compătimeşte familia Khan pentru tot ce au avut de suferit, dar la fel cum i-a compătimit, la Convenţia Republicanilor, pe cei ce au pierdut oameni dragi din cauza din cauza imigranţilor ilegali care au comis crime şi au fost liberi să circule în America, a declarat directorul de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort.

Este o temă predilectă a campaniei americane, printre cele mai polarizante din ultimele decenii.

Donald Trump a afirmat în trecut că tuturor musulmanilor ar trebui să li se interzică intrarea în ţară, iar că la graniţa cu Mexicul ar trebui construit un uriaş zid ca să împiedice imigraţia ilegală.

În Statele Unite trăiesc peste 2 milioane de musulmani, majoritatea imigranţi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.