Subconștientul poate vindeca bolile!

0

Unul dintre cei mai cunoscuți instructori de hipnoterapie și hipnoză din SUA, doctor Elena Gabor, a declarat marți, pentru AGERPRES, că tot mai mulți medici tineri, inclusiv din România, sunt deschiși către terapiile alternative, care implică subconștientul în vindecarea bolilor.

‘Este o deschidere tot mai mare în acest domeniu al vindecării prin intermediul programelor de gândire și prin implicarea nivelurilor superioare ale conștiinței. Lucrurile acestea ar trebui învățate în facultatea de medicină. Din păcate, noi, ca medici, nu am fost instruiți aproape deloc despre ce este conștiința, ce este subconștientul, importanța gândirii în procesul de vindecare sau de creare a bolilor (…). Informațiile încep să intre și la noi, am început să țin și eu cursuri de certificare în hipnoterapie medicală, în hipnoterapia spirituală, în hipnoterapia obișnuită pentru medici, psihologi, terapeuți, de fapt este medicina subconștientului. Sunt foarte mulți medici interesanți’, a arătat Elena Gabor.

Ea a subliniat că nu există un conflict între medicina tradițională și terapiile alternative și că observă cu bucurie deschiderea colegilor săi, medici, către domeniul medicinii subconștientului și implicarea subconștientului în vindecare, în corectarea programelor de gândire care afectează sănătatea omului. Potrivit medicului, vindecările miraculoase sunt mai comune decât ne imaginăm, toate medicamentele au efecte adverse, iar acestea ar trebui să fie un adjuvant temporar până când hipnoterapeuții găsesc sursa problemei unei boli.

‘Și medicamentele au scopul lor — abuzul de medicamente este de fapt problema — și sunt afecțiuni cum sunt atacurile de panică, anxietatea, insomnia care pot fi rezolvate foarte ușor fără medicamente, dar nu se știe. Informațiile acestea nu sunt oferite medicilor, pentru că există și un interes al firmelor de medicamente, care nu sunt asociații non profit (…) Există foarte multe studii științifice legate de tehnicile care se pot aplica la nivelul programelor de gândire, încă din anii ’50, și studii comparative între psihoterapie, terapia comportamentală, hipnoterapie, psihanaliza, care este eficiența lor. Și s-a dovedit că terapia care lucrează pe subconștient este cea mai eficientă dintre toate’, a spus specialistul.

Elena Gabor susține că a pornit pe acest drum pentru a-i ajuta pe oameni să își găsească unitatea în conștiință, întrucât totul începe la nivelul gândirii și că, din păcate, oamenii funcționează din programe conflictuale de gândire care duc la probleme cum sunt depresia, anxietatea, gândurile de suicid, care generează sentimentele negative ce stau la baza diverselor boli.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.