Proiectul de rectificare bugetară, adoptat pe 10 august!

0

Proiectul de rectificare bugetară va fi adoptat în ședința următoare de Guvern, pe 10 august, a anunțat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

„Proiectul de rectificare se află în acest moment în dezbatere publică, în procedură de transparență decizională. Va fi adoptat (…) în ședința următoare de Guvern, pe 10 august. (…) Este o rectificare pozitivă, cel puțin în proiect până acum”, a spus Iolu, informează Agerpres.

Prima rectificare din acest an a bugetelor de stat și asigurărilor sociale propusă de Ministerul Finanțelor Publice (MFP) prevede majorarea per sold a veniturilor bugetului general consolidat cu 2,92 miliarde de lei și a cheltuielilor bugetului general consolidat tot cu aceeași sumă, domeniile care beneficiază de cei mai mulți bani fiind Munca, Finanțele, Internele, Educația și Sănătatea.

„Proiectul postat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice vizează menținerea deficitului bugetar pe anul 2016 la nivelul de 2,8% din PIB, în termeni cash, și de 2,95% din PIB, potrivit metodologiei ESA. Documentul asigură fondurile suplimentare pentru domeniile sănătății și învățământului, sumele necesare pentru aplicarea măsurilor legislative adoptate în cursul anului curent și fondurile pentru continuarea proiectelor de investiții fezabile, fiind asigurate sume la nivelul necesarului de lucrări ce se pot efectua până la finele anului”, preciza MFP la sfârșitul lunii iulie.

Potrivit sursei citate, prin propunerea de rectificare elaborată, s-au asigurat, în principal, domenii, precum: Sănătate (+568,6 milioane de lei), din care la Ministerul Sănătății un plus de 297,6 milioane de lei, iar la Casa de Națională de Asigurări de Sănătate un plus de 271 milioane lei, pentru asigurarea sumelor necesare plății salariilor majorate conform OUG nr. 20/2016 și destinate personalului medico-sanitar, precum și pentru lucrări de reabilitare la maternități, investiții la serviciile de ambulanță și UPU/CPU, dotare medicamente și materiale sanitare din cabinetele de medicină generală și dentară din unitățile de învățământ.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.