Rusia simulează invadarea Republicii Moldova

Share:

Noi tensiuni între Rusia şi Moldova cauzate de manevrele militare rusesti de la granitele Moldovei. Exercitiile simuleaza respingerea unui atac „terorist” asupra instalatiilor de purificare a apei. Pentru a-i infrange pe inamicii imaginari, fortele rusesti si transnistrene trec Nistrul, exact ca in cazul unei invazii reale a Moldovei.

Potrivit agenției de știri transnistrene Novosti PMR, participanții la exerciții, Grupul Operativ al Trupelor Ruse din Transnistria (GOTR) împreună cu cele ale autoproclamatei „Republici Moldovenești Nistrene”, au simulat un atac terorist, relatează Romaniatv.net.

“Aveau de  identificat și anihilat un grup de extremiști cu baza pe malurile Nistrului, iar pentru acțiune au fost mobilizate vehicule blindate care să traverseze râul și să transporte infanterie”, scrie sursa citată.

Ca urmare, Chișinăul a cerut explicații, considerând că aceste exerciții încalcă angajamentul asumat de Tiraspol și Moscova de a nu crea situații tensionate în zona de securitate pe durata vacanței Comisiei Unificate de Control.

Răspunsurile nu au venit însă deoarece Rusia a refuzat să comenteze.

La ultima sedinta a Comisiei Unificate de Control din 28 iulie, delegatiile au convenit ca, in perioada concediului de vara al reprezentantilor Comisiei, partile sa se abtina de la actiuni unilaterale ce ar putea sa creeze tensiuni si sa destabilizeze situatia din zona de securitate. Toate partile, inclusiv cea transnistreana, reprezentata de Oleg Beliak, si cea rusa, reprezentata de Evgheni Veresceaga, au sustinut aceasta initiativa a delegatiei moldovene.

Citește și
1 Comentariu
  1. andrei spune

    informația este destul de gravă
    În 2008 în timpul olimpiadei Maica rusie a atacat Georgia cănd toată lume era focalizată spre china .Mare minune să nu declanșeze ceva în Basarabia .De obicei exercițiile astea nu sunt întâmplatoare .Să nu ocupe Basarabia precum Crimeea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.