Scandal: Șeful SPP, acuzat că a omorât un om la vânătoare!

0

Lucian Pahonțu, şeful SPP, este acuzat de un subordonat că a împuşcat un om în cap în timpul unei partide de vânătoare în 2012, într-un material difuzat de Antena 3. Deşi au trecut mai bine de 4 ani, ancheta nu este finalizată, iar SPP admite într-un comunicat că şeful instituţiei este martor în acest dosar. 

Un angajat SPP a făcut dezvăluirea într-un interviu pentru Antena 3, în care a spus că a participat la o partidă de vânătoare în ianuarie 2012, în urma căreia un om a murit împușcat în cap. Ancheta l-a ocolit până acum pe Lucian Pahonțu, şeful SPP deși este principalul suspect, a mai afirmat SPP-istul.

Angajatul SPP a dat de înţeles că, deşi i s-a cerut să susţină o variantă care îl protejează pe Lucian Pahonțu, a decis să spună adevărul și a trimis informări până la cel mai înalt nivel din stat, cerând ca evidențele acestui caz să fie analizate în mod corect.

Incidentul cu pricina a avut loc în ianuarie 2012, în pădurea Turbatu din Drăgănești, județul Prahova. La vânătoare au participat oameni de afaceri, vânători, dar și doi oameni din SPP: Lucian Pahonțu și un subordonat al său, scrie Antena 3.

Ancheta l-a ocolit pe Pahonțu, mai ales că unii dintre participanți erau prieteni ai șefului SPP. Dar sunt zeci de oameni care știu adevărul. Plus că expertizele balistice arată foarte clar zona din care s-a tras, distanța și calibrul armei folosite.

Martorul Antena 3 a fost printre cei verificați, iar analizele au stabilit că nu avea praf de pușcă pe haine.

El nu a spus adevărul până acum de frică, dar acum a ajuns să se teamă de moarte.

Într-un comunicat de Presă, SPP admite că există un dosar în cercetare şi că Lucian Pahonţu are calitatea de martor.

„In legatura cu reportajul la care faceti referire, precizam ca exista dosar de cercetare la Parchet. In cauza au fost efectuate numeroase expertize judiciare precum si alte investigatii. Vinovatiile sunt stabilite de catre procurori. Generalul Lucian Pahontu a fost audiat de catre procurori pentru stabilirea adevarului in cazul expus de dumneavoastra, iar calitatea sa in acest dosar este de martor”, se arată în comunicatul SPP.

Parchetul General face precizări

Parchetul General aduce precizări în cazul anchetei în care este implicat şeful SPP, Lucian Pahonţu, privind un accident de vânătoare petrecut în ianuarie 2012, dar despre care s-a aflat abia acum, printr-un interviu Antena 3. Din datele parchetului reiese că lucrurile stau exact invers faţă de cum au fost prezentate de postul tv amintit, respectiv acuzat de împuşcareea unui om la vânătoare este chiar cel care îl acuză pe şeful SPP de faptă.

Parchetul General arată că la jumătatea lunii iulie a început urmărirea penală împotriva colonelului SPP Petre Soare pentru ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.

Parchetul General arată că la jumătatea lunii iulie a început urmărirea penală împotriva colonelului SPP Petre Soare pentru ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.

Potrivit Parchetului, col. Petre Soare a împuşcat din greşeală un om la o partidă de vânătoare, în ianuarie 2012, cu arma victimei. În urma rănilor suferite, victima a decedat.

„Pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti se află înregistrată o cauză având ca obiect un incident petrecut la o partidă de vânătoare, soldat cu rănirea prin împuşcare şi, ulterior, decesul unei persoane.

Prin ordonanţa din 15 iulie 2016, procurorii militari au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Soare Petre (colonel în cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.

În ordonanţă procurorii militari au reţinut următoarea situaţie de fapt:

La data de 4 ianuarie 2012, în jurul orelor 16.40, în timp ce se afla pe raza comunei Drăgăneşti, din judeţul Prahova, la o partidă de vânătoare organizată, utilizând fără drept arma victimei, inculpatul Soare Petre a împuşcat-o din culpă pe aceasta.

În cauză a fost administrat un probatoriu complex, efectuându-se până în prezent constatari tehnico-ştiinţifice fizico-chimice, expertize medico-legale, o expertiză balistică judiciară, precum şi una interdisciplinară balistică şi medico-legală”, se arată în comunicatul Parchetului.

Din emisiunea de miercuri seară de la Antena 3 a reieşit că un ofiţer SPP îl acuză pe şeful instituţiei, gen. Lucian Pahonţu, că ar avea pe conştiinţă moartea unui SPP-ist la o partidă de vânătoare la care au participat. Ofiţerul intervievat de Antena 3 spune că s-a decis să vorbească pentru că se fac presiuni asupra lui şi a ajuns chiar să se teamă pentru viaţa lui.

Tot miercuri seară a apărut şi prima reacţie a SPP-ului, care a precizat că gen. Lucian Pahonţu este martor în acest dosar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.