Peste 18,2 milioane de votanți, înscriși în Registrul Electoral

Share:

Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul Electoral la data de 4 august este de 18.277.372, cu 2.295 mai mulți decât în urmă cu o lună, a transmis Autoritatea Electorală Permanentă. Diferența apare ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul Electoral aferent unităților administrativ-teritoriale conduse de aceștia.

AEP amintește că Registrul Electoral este sistemul informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare a cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora la secțiile de votare.

„Registrul Electoral este structurat pe județe, municipii, orașe, comune, pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară. Persoanele autorizate să efectueze operațiuni în Registrul Electoral cuprinzând cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziție, conform legii„, se arată în comunicatul AEP.

Cei mai tineri alegători, cei cu vârsta de 18 ani, sunt în număr de 231.805, în timp ce 5.259 de cetățeni români cu drept de vot au peste 100 de ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.