Hollande prevede sfârșitul terorismului

0

Sperăm că riscul global de terorism se va reduce până la Olimpiada din 2024, a declarat vineri președintele francez Francois Hollande la Rio de Janeiro, încercând să risipească preocupările de securitate în legătură cu atribuirea organizării Jocurilor Olimpice Parisului.

Promovând candidatura Parisului la JO de la Rio de Janeiro, Hollande a subliniat că fiecare țară, nu numai Franța, se confruntă cu amenințarea extremismului violent.

‘Trebuie să luptăm împotriva terorismului și este exact ceea ce facem acum’, le-a spus Hollande reporterilor. ‘În 2024, sper din adâncul inimii că vom fi câștigat această luptă’, a adăugat șeful statului francez.

Parisul a găzduit Olimpiadele din 1900 și 1924, dar a eșuat în tentativele de a obține organizarea Jocurilor în 1992, 2008 și 2012, potrivit Agerpres.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) va decide orașul care va organiza JO 2024 în septembrie anul viitor. Parisul se află în competiție cu Roma, Los Angeles și Budapesta pentru organizarea acestui eveniment sportiv.

Hollande a atras atenția că niciun atac nu s-a produs în Franța în timpul derulării Campionatului European de fotbal 2016, în iunie și iulie.

‘Există însă și alte feluri de violență care sunt total diferite de terorism. Unii spun că și acestea au un impact uriaș în timpul evenimentelor sportive majore’, a mai spus Francois Hollande.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.