A început Festivalul de Film de la Locarno!

0

Festivalul Internațional de Film de la Locarno, Elveția, ajuns la cea de-a 69-a ediție, este capitala mondială a cinematografiei în perioada 3-13 august 2016. Prestigioasa competiție cinematografică, care se desfășoară din 1946 la Locarno, a ocupat o poziție unică în peisajul marilor festivaluri de film, devenind unul dintre cele mai importante festivaluri din Europa. Anul acesta, participă aproximativ 160.000 de persoane, 1000 de jurnaliști și peste 3000 de profesioniști în domeniul cinematografiei.

Festivalul Internațional de Film de la Locarno este unul dintre cele mai vechi și mai importante evenimente de acest gen din lume, alături de Cannes și Veneția. De-a lungul anilor, festivalul a reprezentat o rampă de lansare pentru regizori precum Stanley Kubrick, Milos Forman, Jim Jarmusch, Mike Leigh sau Gus Van Sant. De asemenea, edițiile trecute a reunit nume mari ale cinematografiei actori și regizori între care îi amintim pe Luc Besson, Melanie Griffith, Alain Delon, Charlotte Rampling, Paolo Sorentino, Christopher Lee, Rutger Hauer, Jacqueline Bisset, Isabelle Huppert, Gerard Depardieu, John Malkovich, informează Agerpres.

Filmul cu zombi „The girl with all the gifts”, al britanicului Colm McCarthy, a inaugurat la 3 august festivalul, în cadrul căruia sunt difuzate peste 250 de producții cinematografice. În fiecare seară, aproximativ 8.000 de persoane vor asista la proiecții zilnice de filme în aer liber în Piazza di Locarno. De asemenea, mii de spectatori sunt așteptați în sălile de cinema pentru a viziona filmele aflate în concurs. Anul acesta, un număr de 17 filme participă la competiția internațională și aspiră să câștige prestigiosul trofeu „Leopardul de Aur”, dotat cu un premiu de 90.000 de euro, potrivit www.pardolive.ch.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.