Iftimoaie devine campion mondial după un meci fabulos!

0

Ionuț Iftimoaie l-a învins pe spaniolul Jorge Loren, campionul mondial en titre, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la meciul său de retragere, disputat în cadrul galei Superkombat din orașul natal, Comănești, și care a avut drept miză centura de campion mondial la categoria Super Cruiser (-95 kg).

Ionuţ Iftimoaie a reuşit să îşi încheie cariera cu o centură mondială la brâu după un meci în care, deşi uşor inferior tehnic adversarului său, a compensat prin strategie şi agresivitate. Cu lovituri foarte precise, în special în zona feței, românul s-a detașat ușor, chiar din prima repriză. În continuare, deși Loren a încercat aplicarea unor procedee tehnice folosindu-se de piciorul drept, dar și de genunchi, Iftimoaie a reușit să le evite ori să le minimalizeze efectul printr-o deplasare continuă. Ca urmare, arbitrii-judecători l-au declarat în unanimitate învingător, scrie Agerpres.

Întâlnirea a fost urmărită de aproximativ 30.000 de spectatori, după estimările jandarmeriei, pe un ring instalat, în premiera în România, într-o poiană împrejmuită de pădure din preajma orașului Comănești, cunoscuta localnicilor sub denumirea de Galion.

„Dragilor, sentimentele pe care le trăiesc sunt foarte puternice. În faţa unui asemenea public puteam să mă lupt cu oricine. Titlul ăsta este al meu doar azi, pentru că de mâine el va fi vacant. M-am pregătit 6 luni, am slăbit 11 kg pentru a mă prezenta cât mai bine în faţa dvs cât mai bine cu putinţă. Mulţumesc că m-aţi purtat spre această victorie frumoasă”, a spus Iftimoaie la finalul luptei.

În vârsta de 37 de ani, Iftimoaie a luptat în ring de-a lungul carierei cu mari campioni de Superkombat ca Aleksandr Ustinov, Ray Sefo și Freddy Kemayo.

Gala Superkombat de la Comănești a putut fi urmărită în direct ori înregistrată de telespectatori din 95 de țări.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.