Radu Jude vizează Leopardul de Aur, la Locarno

0

Emoţii pentru regizorul Radu Jude. În această seară, filmul său „Inimi cicatrizate” e prezentat în premieră mondială la Festivalul de la Locarno, unde concurează pentru trofeul Leopardul de Aur. Între timp, după Cannes, pelicula lui Cristi Puiu „Sieranevada” face carieră internaţională. A intrat pe marile ecrane din Franţa, iar reacţiile au fost entuaziaste.

„Inimi cicatrizate” al lui Radu Jude ajunge în cinematografele de la noi în noiembrie. Deocamdată, Locarno e un prim test pentru un lungmetraj foarte aşteptat. Pentru Jude, câştigătorul Ursului de Argint în 2015 cu „Aferim”, a fost un adevărat pariu să adapteze opera unuia dintre cei mai speciali scriitori ai secolului trecut, Max Blecher, considerat un Kafka român.

Povestea din”Inimi cicatrizate” se întâmplă în anii 30. Emanuel, un tânăr de douăzeci de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu. Jude spune c-a fost interesat să exploreze „relaţia omului cu finitudinea şi cu degradarea corporală”.

Între timp, în Franţa, Cristi Puiu are parte de cronici elogioase în ziare şi la televiziune. „Sieranevada” a intrat pe marile ecrane din Hexagon.

„Sieranevada” va fi proiectat săptămâna viitoare la Festivalul Anonimul din Deltă. Intră pe marile ecrane pe 9 septembrie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.