Ponta, noi ironii la adresa Guvernului Cioloș

0

Fostul premier Victor Ponta face, pe pagina sa de Facebook, o comparaţie între ceea ce a făcut Guvernul său şi ce face Cabinetul Cioloş în privinţa absorbţiei fondurilor europene. El susţine că ”scorul” la pregătirea pentru absorbţia fondurilor este „Guvernul Ponta” contra „Guvernul Cioloş” 32-1, ”ca la Liga a 3-a”.

„Să mai dezumflăm o «gogoaşă tehnocrată» – cea despre «greaua moştenire» / şi de ce nu pot tehnocraţii să ia de la Uniunea Europeană mai mult de ZERO euro în 2016 – deşi au anunţat că este prioritatea lor «Zero»!!! Vă spun eu de ce – pentru că sunt incompetenţi (şi fac scandal sperând să ascundă asta)! Şi să vedem cum (deocamdată) scorul la pregătirea pentru absorbţia fondurilor structurale este: «Guvernul Ponta» contra «Guvernul Cioloş» 32-1 !!! Ca la Liga a 3a!”, scrie Ponta pe pagina sa de Facebook, relatează Romaniatv.net.

”Îmi pare rău că îl fac de râs pe Dl Ciolos, dar de când s-a hotărât să facă politică înconjurat de incompetenţi cu gură mare, domnia sa din păcate se face de râs singur în fiecare zi!”, continuă fostul premier.

El spune că, între timp, s-a lămurit toată lumea, inclusiv Dacian Cioloş, că: ”impozitarea proprietăţilor veteranilor a fost prevăzută greşit într-o Hotărâre de Guvern din 2016 – în Codul Fiscal din 2015 totul era foarte bine şi clar”; ”din fondurile structurale alocate României noul Buget al UE în 2016 se vor absorbi ZERO (nici măcar 0,18 cât spune un Gâgă de ministru) – cei 57 milioane Euro pomeniţi de Guvernanţi în comunicatele lor erau de fapt de la Agricultură; ”nu s-au cheltuit peste 140 milioane Euro, banii prevăzuţi în Buget pentru irigaţii în 2016, nu din vina cuiva ci pt că propriul ministru al Agriculturii a pierdut timpul (şi banii) pentru o Strategie care există deja”.

”Dl Cioloş, din nou păcălit de caricaturile de miniştrii pe care îi are alături, a spus că întârzierile în accesarea fondurilor europene sunt din cauza «grelei moşteniri» din 2015 (când am luat aproape 5 miliarde de Euro de au crăpat de ciudă funcţionării europeni) !”, adaugă Ponta.

El susţine că, deocamdată, scorul între Guvernul Ponta şi Guvernul Cioloş este 32 – 1. ”E bine măi competenţilor? E bine măi deontologilor?”, continuă Ponta.

Conform lui Victor Ponta, situaţia la zi se prezintă astfel: ”În data de 06.08.2016, din informaţiile oficiale de pe site-ul MFE, pentru perioada 2014-2010, proiecte noi, se află finalizate şi publicate un total de 33 ghiduri, din care: 32 au fost iniţiate de guvernul Ponta, 2 iniţiate de guvernul Cioloş (din care 1 finalizat); 32 au avut prima dezbatere publică în timpul guvernului Ponta; 12 ghiduri au fost finalizate de guvernul Ponta / 21 finalizate de guvernul Cioloş (din care 20 au fost iniţiate de guvernul Ponta)”.

”În mandatul guvernului Cioloş la MFE, în 10 luni, există doar 1 ghid care a fost iniţiat şi finalizat de miniştrii Aura Răducu şi Cristian Ghinea”, mai afirmă Ponta.

Postarea lui Ponta vine după ce ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a făcut la rândul său, pe Facebook, un bilanţ al planurilor de management al zonelor protejate făcute de Guvernele Ponta şi Cioloş, el arătând că Executivul condus de Victor Ponta a avut 4 planuri în 4 ani, iar Guvernul actual, 214 planuri în 9 luni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.