Turcia amenință UE

0

Acordul cu Uniunea Europeană privind refugiații nu va fi posibil dacă UE nu își respectă partea sa de obligații în ceea ce privește ridicarea obligativității vizelor pentru cetățenii turci, a declarat luni președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, într-un interviu pentru cotidianul francez Le Monde.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a făcut cunoscut faptul că acordul privind refugiații nu este posibil dacă UE nu-și respectă promisiunile privind ridicarea vizelor. ”Uniunea Europeană nu se comportă într-o manieră sinceră cu Turcia”, a spus Erdogan, care a subliniat că ridicarea obligativității vizelor pentru cetățenii turci care călătoresc în UE ar fi trebuit să intre în vigoare la data de 1 iunie.”Dacă cererile noastre nu sunt satisfăcute, atunci readmisiile nu vor mai fi posibile”, a precizat șeful statului turc, potrivit Agerpres.

În virtutea acordului, un solicitant de azil sirian aflat pe teritoriul turc va fi instalat într-o țară membră a UE în schimbul fiecărui migrant ilegal retrimis în Turcia, în limita a 72.000 de locuri.

Acordul a fost denunțat de organizații de apărare a drepturilor omului, potrivit cărora Turcia nu este o țară sigură pentru refugiați. Aceste organizații se tem, printre altele, că de fapt migranții nu vor avea dreptul să ceară azil înainte de a fi deportați.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.