PMP vrea alegeri parlamentare înainte de 1 decembrie

0

Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că Guvernul ar trebui să organizeze alegerile parlamentare înainte de 1 decembrie, apreciind că cele două variante prezentate de Executiv, 4 şi 11 decembrie, sunt nepotrivite.

‘Atât 4, cât şi 11 sunt nepotrivite. În primul rând 4, pentru că e o perioadă de zile mai multe libere şi putem risca să avem un absenteism care nu ar ajuta pe nimeni. Doi, pe 11 decembrie imaginaţi-vă că alegerile s-ar încheia pe 19, după ce s-ar centraliza toate rezultatele. Urmează desemnarea premierului, care are dreptul să-şi formeze echipa timp de 10 zile. Deci am intra într-o criză pe care nimeni nu şi-o doreşte”, a explicat Eugen Tomac.

El a mai spus că mai potrivit ar fi să se analizeze dacă e posibil înainte de 1 decembrie.”Îmi aduc aminte că alegerile prezidenţiale din 2014 s-au organizat cu vreo 2 luni înainte de a-şi încheia mandatul preşedintele Băsescu. Deci nu ar fi o problemă să se organizeze mai devreme”, a adăugat liderul PMP.

Aceeaşi poziţie a avut-o şi ALDE, dar şi liderul PSD, Liviu Dragnea, care a afirmat vineri că cea mai potrivită dată pentru alegerile parlamentare ar fi 27 noiembrie, scrie Mediafax.

Guvernul a propus ca alegerile parlamentare să se desfăşoare pe 4 sau 11 decembrie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.