Unii republicani nu-l vor pe Trump la Casa Albă!

Republicanul Evan McMullin și-a anunțat luni candidatura ca independent la alegerile prezidențiale americane din luna noiembrie pentru a bloca drumul candidatului oficial al partidului, Donald Trump, care rămâne contestat de o parte a taberei conservatoare.

Evan McMullin nu este cunoscut marelui public şi nu are o mare experienţă politică, însă spune că vrea să facă tot ce se poate pentru a împiedica ajungerea lui Trump la Casa Albă.

„Niciodată nu este prea târziu pentru a face un bine”, a spus McMullin, fost ofițer CIA, în vârstă de 40 de ani, care până de curând a fost colaborator al grupului republican din Camera Reprezentanților. Un oficial al acestui grup a afirmat luni că McMullin nu mai este angajat.

„În acest an în care americanii și-au pierdut încrederea în candidații celor două mari tabere, este timpul ca o nouă generație de lideri să apară”, a scris Evan McMullin pe pagina sa de Facebook. „America merită mai mult decât ne oferă Donald Trump și Hillary Clinton”, a mai spus el.

Candidatura a fost, potrivit canalului ABC, depusă de o organizație numită „Better for America”, finanțată de republicanii care se opun lui Donald Trump.

Însă, fără un buget de campanie care să rivalizeze cu zecile de milioane de dolari strânse în fiecare lună de echipele Clinton și Trump, această candidatură se adaugă sutelor de candidaturi populare depuse oficial la Comisia Federală Electorală. Ea este de asemenea tardivă în calendarul prezidențial. Pentru a apărea pe buletinele de vot, candidații trebuie să se înregistreze separat pe lângă autoritățile din cele 50 de state, conform procedurilor uneori greoaie. Numeroase termene-limită sunt stabilite în lunile august și septembrie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.