A VI-a ediție a Săptămânii Haferland

Share:

Concerte de muzică clasică și gospel în bisericile fortificate, balul tradițional săsesc, demonstrații de meșteșuguri și degustări de produse locale vor avea loc, de miercuri până lunea viitoare, la cea de-a IV-a ediție a Săptămânii Haferland, eveniment cultural dedicat promovării zonei săsești din Transilvania.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor remis Agerpres, evenimentul, la care sunt așteptați peste 2.500 de turiști, se va desfășura în localitățile Fișer, Rupea, Saschiz, Viscri, Roadeș, Criț, Cloașterf și Meșendorf.

Festivalul va fi deschis în localitățile Fișer și Rupea cu expoziții, ateliere și proiecții de film, povești despre cetate, muzică și activități cu participarea publicului.

Evenimentele vor continua în fiecare zi în altă localitate, vizitatorii fiind așteptați cu expoziții, proiecții de film, degustări de produse preparate după vechi rețete săsești, ateliere de pictură, concerte cu muzică de fanfară sau gospel.

Pentru ziua de 13 august, organizatorii festivalului au hotărât să adapteze programul activităților, în semn de respect față de funeraliile Reginei Ana.

Ziua principală a festivalului, 14 august, respectiv Ziua satului Criț, va fi deschisă de fanfara locală cu o invitație la sărbătoare, sub motto-ul „Sașii te așteaptă în familie!”. Pe parcursul zilei vizitatorii vor putea participa la dansuri tradiționale săsești, cursuri de dans săsesc pentru copii și adulți, expoziții, lansări de carte, trasee de bicicletă, precum și un spectacol de teatru interactiv pentru copii — „Aventuri în Haferland”. Seara se va încheia cu prezentarea filmului „Renașterea Orgii Baroce, povestea restaurării orgii din Biserica Fortificată din Criș”, un bal săsesc și un foc de artificii.

Evenimentele din cadrul Săptămânii Haferland se vor încheia pe 15 august, în satele Cloașterf și Meșendorf.

Ediția din acest an a festivalului beneficiază de înaltul patronaj al viceprim-ministrului Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, și al președintelui Federației Mondiale a Sașilor, Bernd Fabritius, membru al Bundestag-ului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.