Polonia declară război „imigrării impuse” de UE

Polonia nu va fi de acord cu „imigrarea impusă”, a declarat consilierului principal al preşedintelui Andrzej Duda, Krzysztof Szczerski, potrivit Euronews.

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în Varşovia, Szczerski a declarat: „Politicienii Platformei Civice (partid polonez), observând cum situaţiile dramatice dirijează politica Uniunii Europene pe care ei au susţinut-o, sunt ruşinaţi de ceea ce au afirmat şi au făcut… Dacă rezultatele alegerilor din Polonia ar fi fost diferite am avea şi aici aşa numitele cartiere islamiste”, informează Mediafax.

Politica de imigrare a Poloniei este tot mai radicală. În momentul în care Consiliul Uniunii Europene a stabilit să distribuie pe bază de cote 160.000 de refugiaţi extracomunitari ajunşi în spaţiul UE, statul polonez a votat în favoarea sistemului. Mai târziu, premierul Poloniei, Beata Szydlo, a explicat că pericolul reprezentat de fluxul de imigranţi a fost „subestimat”.
În contextul atentatelor de la Paris, Polonia a refuzat să mai accepte imigranţi în cadrul sistemului Uniunii Europene de cote obligatorii privind distribuirea refugiaţilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.