Scandal uriaș la vârful delegației României de la Rio!

Dezastrul de la JO 2016 a agitat spiritele la vârful delegaţiei României. Alin Petrache, şeful COSR, Ioan Dobrescu, secretarul general, ministrul TS Elisabeta Lipă și George Boroi, președintele CS Steaua, au avut o discuţie dură înainte de întâlnirea cu diaspora de la Casa României.

Alin Petrache părea cel mai afectat. Nu-i venea să creadă că „au fost ratate toate șansele de medalii din primele trei zile, medalii ce păreau nu sigure, dar extrem de probabile”, după propria confesiune, scrie GSP.

„Simt că mâine vreau să plec acasă”, a intervenit Lipă, care a adăugat: „De când eram sportiv la Olimpiade țin minte că aveam un avizier la delegația României din satul olimpic. În trei zile, lista se umplea cu numele medaliaților!”.

Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR, a replicat că a sosit timpul ca lucrurile să fie spuse: „Aproape toți sportivii au sosit la Olimpiadă fără să fie pregătiți și tratează aceste întreceri în batjocură. Nu e posibil să joci un meci precum echipa de handbal și să nu ai niciun contraatac. Cum cu un astfel de joc tu pleci de acasă cu obiectiv medalia de aur? Toți trebuie să dăm socoteală pentru aceste rezultate! Toți înseamnă și sportivii după ce COSR le-a oferit totul, tuturor. E timpul să facem publice toate investițiile făcute în sportivi la cererea acestora!”.

Alin Petrache a intervenit și a adăugat că trebuie să comunice cu suporterii de acasă, să le fie explicată foarte sincer situația de aici: „Eu m-am săturat să tac. Dacă voi vreți să continuați să fiți luați de fraieri, eu nu mai vreau!”.

Lipă și Petrache s-au contrat repetat pe parcursul discuției. Fiecare dintre ei susține un alt proiect care decurge dintr-o viziune diferită despre felul în care cum trebuie reformat sportul. Lipă își promovează noul proiect de Lege a sportului, în care marea noutate o constă delimitarea celor 77 de federații naționale finanțate de la bugetul statului între olimpice, de interes național, și cele neolimpice. Petrache crede în proiectul făcut public după Londra 2012 de fostul președinte Octavian Morariu, prin care se dorește preluarea federațiilor de către COSR.

„S-a ajuns la zero. Mai jos de aici nu se mai poate. Competitorii noștri din alte țări zboară cu avionul de reacție, iar noi suntem niște căzuți din copac”, a încheiat Petrache discuția.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.