Șoc la Penitenciarul Miercurea Ciuc. Un angajat s-a sinucis!

0

Un angajat al Penitenciarului Miercurea Ciuc s-a sinucis, joi dimineață, cu arma din dotare în postul de pază în care se afla.

Evenimentul s-a produs cu câteva minute înainte ca agentul șef principal să predea serviciul colegului său, după ce toată noaptea a fost în postul de pază, potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Miercurea Ciuc, agent principal Ionela Alexandra Chițan, citat de Agerpres.

Un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță a fost chemat de urgență la fața locului și a constatat că „moartea a fost violentă și s-a produs prin împușcare”.

Ionela Alexandra Chițan a precizat că bărbatul de 46 ani era o persoană veselă și nimeni nu știe motivele care l-au determinat să ia această decizie. „Era căsătorit, avea doi copii, era un om vesel și avea pentru toți o vorbă bună. Niciodată nu l-am văzut nervos sau supărat”, a spus Ionela Alexandra Chițan.

Ea a mai adăugat că agentul șef principal care și-a pus capăt zilelor era angajat în sistemul penitenciar de peste 25 de ani, ‘îndeplinindu-și cu responsabilitate și profesionalism atribuțiile de serviciu’, iar ultima evaluare psihologică o făcuse în 2014.

„Precizăm că funcționarii publici cu statut special din sistemul administrație penitenciare sunt evaluați psihologic periodic, precum și ori de câte ori este necesar, neexistând indicii cu privire la eventuale probleme ale acestuia”, a mai afirmat Ionela Alexandra Chițan.

La nivelul unității a fost demarată o anchetă administrativă pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs incidentul, iar la fața locului se află o echipă de polițiști și procurori, care efectuează cercetări.

Aceasta este a doua sinucidere prin împușcare, înregistrată în ultimele luni la Penitenciarul Miercurea Ciuc, după ce în decembrie 2015 un alt angajat, de 36 ani, s-a împușcat în cap cu arma din dotare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.