Trump, atac dezlănțuit la adresa lui Obama și Clinton!

0

Candidatul republican în cursa pentru Casa Albă, Donald Trump, l-a acuzat miercuri seara pe președintele american Barack Obama că ar fi „creatorul” grupării jihadiste Statul Islamic, iar pe rivala sa democrată că ar fi „cocreat” această grupare.

La un miting la Fort Lauderdale, în Florida (sud-est), miliardarul l-a acuzat mai întâi pe Barack Obama că a semănat „haos” în Orientul Mijlociu, pentru a estima apoi că Statul Islamic „îi face cinste președintelui Obama”.

„El este fondatorul Statului Islamic”, a exclamat el în fața unei mulțimi de simpatizanți. „El este fondatorul Statului Islamic, sunteți de acord ? El este fondatorul! El a creat Statul Islamic”, a reiterat Trump, înainte de a trece la atacuri împotriva rivalei sale democrate la prezidențialele din noiembrie. „Aș zice că drept cofondatoare este această sucită Hillary Clinton”, a mai lansat candidatul republican.

Magnatul imobiliar s-a confruntat în cursul zilei de miercuri cu un val de critici pentru derapajul său precedent cu privire la utilizarea armelor.

În Carolina de Nord, el și-a avertizat simpatizanții în cadrul unui miting că dacă Hillary Clinton va fi aleasă președinte, ea ar putea numi apropiați la Curtea Supremă în scopul, potrivit lui, abolirii celui de-al 2-lea Amendament al Constituției care vizează dreptul la posesia de arme. O incitare la violență, potrivit mai multor editorialiști, Hillary Clinton estimând că Trump a „depășit limitele”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.