Cine se teme deo reformă reală la nivelul filialelor PNL din Capitală?

0

După cum se știe, PNL București a suferit o usturătoare înfrângere la alegerile locale. Votul dat de bucureșteni trebuie/trebuia să reprezinte un semnal de alarmă pentru cea mai puternică filială a liberalilor. Fără o reformă reală, pliată pe interesele partidului, la nivelul filialelor PNL de sector, nimic nu se va schimba, în privința rezultatului votului, la alegerile parlamentare. Filialele de sector ale liberalilor au nevoie de lideri tineri, credibili, capabili să prezinte în fața cetățenilor un mesaj coerent, penetrant, care să readucă în zestrea electorală a PNL marea majoritate a votanților anti-PSD.

Obligatoriu, însă, liderii PNL de la nivel central, mă refer aici la Blaga și Gorghiu, la noul lider al PNL București, Cristian Bușoi, trebuie să gireze alegeri interne corecte în filialele PNL București. Noii lideri ai filialelor PNL București trebuie să fie aleși, nu de gașca unui lider sau al altuia, și de majoritatea membrilor liberali din fiecare sector.”Poporul liberal” trebuie să voteze liber, dar mai mult decât atât trebuie să i segaranteze dreptul unui vot corect!

Liberalii nu mai pot înșela pe nimeni, cât timp vor continua să mimeze reforma în partid. Bucureștenii nu trebuie subestimați și, în consecință, liderii PNL au de ales între a arăta că nu au înțeles nimic în urma scrutinului din 5 iunie și a recredibiliza cea mai importantă filială a PNL, cea din Capitală.

La nivelul filialelor PNL de sector, nu trebuie să mai existe complicități cu PSD, nu trebuie să mai existe lideri care au interese financiare puternice și care au trădat cu nonșalanță interesele electorale și politice ale partidului din care fac parte. Este, practic, ultima șansă a PNL de a conta în ecuația parlamentară a  anilor 2016-2020. Convine sau nu unora sau altora, PSD este mare favorit la câștigarea scrutinului parlamentar din acest an. Cutuma spune foarte clar că partidul/alianța care câștigă alegerile locale se va impune și la parlamentare. Iar PSD se îndreaptă cu pași repezi spre o victorie și la parlamentare.

Liderii PNL nu au altă variantă de a contracara mașinăria electoralo/financiară a PSD decât printr-o reformă radicală, credibilă, percepută ca atare de alegătorii din Capitală. Nu s-a întrebat, oare, niciunul dintre liderii PNL de ce au optat sute de mii de bucureșteni către Nicușor Dan și USB?

Răspunsul este simplu, terifiant de simplu. Mulți, alarmant de mulți, dintre alegătorii din Capitală nu au mai văzut PNL, ca o alternativă, ca o supapă, la PSD! Și ca atare, votul anti-PSD, care mergea, în proporție covârșitoare, la  PNL, s-a îndreptat către Nicușor Dan și USB! Faptul că bucureștenii consideră că PNL și PSD fac parte, la unison, din același peisaj al corupției, aroganței și iresponsabilității politice, ar fi trebuit să alarmeze orice partid responsabil, orice lider responsabil.  Iar Gorghiu și Blaga ar fi trebuit să ia măsuri imediate pentru a remedia o situație tot mai gravă!

Alegerile interne din filialele PNL București vor reprezenta dovada clară a modului în care liderii PNL îi privesc, după umilința de la locale, pe bucureșteni. Dacă vor permite, dacă vor accepta fie și tacit, falsificare fățișă a unor alegeri interne, PNL  va continua să moară electoral puțin câte puțin!

Înțeleg foarte bine, este până la un punct absolut normal, ca lupta în filiale pentru obținerea unui loc eligibil pe listele parlamentare ale PNL, să fie una dusă pe viață și pe moarte! Dar, fără a afecta, partidul, fără a afecta imaginea partidului!

Domnilor Blaga și Gorghiu, domnule Bușoi, aveți pârghiile necesare pentru a recredibiliza acest partid, pentru a readuce votanții lângă PNL, pentru a fi giranții unor alegeri interne corecte în filiale.

Ca și locuitor al sectorului 2, nu pot să nu privesc (mai ales) în ograda PNL Sector 2. Am criticat-o dur pe Anca Boagiu. O consider printre principalii vinovați de pierderea alegerilor de către Dan Cristian Popescu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 2.Modul pervers în care a tratat campania acestuia, duplicitatea dovedită și mai ales obsesia sa de a controla, după bunul plac, această filială, nu mai pot fi tolerate, din punctul meu de vedere, de conducerea PNL.

Sunt convins că Boagiu este disperată să rămână, într-o formulă sau alta, la conducerea PNL Sector 2. Sunt convins că va controla, după bunul plac, listele cu votanți PNL la alegerile interne din filială, sunt convins că va continua să pună interesele personale mai presus de cele ale PNL. Realitatea ultimilor ani a arătat acest lucru cu vârf și îndesat.

Conducerea PNL nu are nicio șansă la alegerile parlamentare, fără o filială PNL București extrem de puternică.  Fără filiale de sector competitive, conduse de lideri credibili. Cât timp o filială se reduce la o gașculiță creată/manevrată de un lider, nimic nu se va schimba în direcția dorită de bucureșteni, dar și de liderii PNL.

Dar, până, la urmă domnilor Blaga, Gorghiu și Bușoi, fiecare partid pe limba liderilor piere/pierde alegerile!

I.Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.