Olguța Vasilescu scapă definitiv de controlul judiciar!

Curtea de Apel București a respins, marți, contestația făcută de DNA împotriva deciziei instanței inferioare privind neluarea măsurii controlului judiciar față de primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, în dosarul în care aceasta a fost trimisă în judecată pentru infracțiuni de corupție. Decizia este definitivă.

Primarul din Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a scăpat definitiv de ameninţarea controlului judiciar. Marţi, judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au respins cererea DNA de punere sub control judiciar a Liei Olguţa Vasilescu.

Lia Olguţa Vasilescu a ieşit de la Curtea de Apel Bucureşti în jurul orei 10.30. Acesta a spus că procurorii DNA au solicitat să nu mai participe la emisiuni radio sau de televiziune. În plus, a precizat edilul, i se interzice să ia legătura cu „jumătate din primărie”, iar acest lucru va duce la un „blocaj” instituţional.

„Nu a mai adus nicio probă DNA-ul astăzi. Din ce a cerut în sală procurorul DNA, controlul judiciar s-ar referi la faptul că nu mai am voie să merg în studiourile de radio şi TV. Să nu uităm că sunt o persoană publică. Mi se pare cam prea mult.

De asemenea, controlul judiciar înseamnă să nu iau legătura cu denunţătorii şi martorii din dosar. Eu nu am luat legătura cu niciunul dintre denunţătorii din dosarul meu. Martori sunt funcţionari ai primăriei cu care lucrez zi de zi, pe care nu i-am întrebat niciodată „te duci la DNA, ce-o să declari?” sau „ai venit, ce-ai declarat?”. Sunt chestiuni pe care le-am înțeles foarte clar cum funcționează și nu am făcut niciun fel de greșeală din acest punct de vedere.

Mi se interzice acum să iau legătura cu jumătate din primărie, înseamnă că ajungem în situaţia în care intrăm într-un blocaj. Asta a cerut DNA. Din punctul meu de vedere, se pare că s-a mers mult prea departe şi cred că şi denunţătorul a mers mult prea departe. Deja nu mai sunt jigniri aduse ca primar al Craiovei, ci ca femeie, ca mamă. Sunt aluzii cu conotaţie sexuală”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la ieşirea de la CAB.

Avocatul acesteia, Alexandru Chiciu, a explicat că judecătorii Tribunalului București au luat în considerare patru elemente atunci când au decis să nu impună control judiciar pe numele Liei Olguța Vasilescu.

„Cred că unul dintre cele mai importante ține de absența oricăror elemente probatorii din care să rezulte încercarea noastră de a influența buna desfășurare a procesului penal. Sigur există un dezechilibru fundamental între atitudinile pe care o anumită persoană le-a avut în spațiul public față de clienta mea și necesitatea păstrării unei rezerve a oricărei persoane martor-denunțător în acest dosar, pe de o parte, și, sigur, principiul prezumției de nevinovăție care trebuie să guverneze față de oricare persoană trimisă în judecată”, a declarat Chiciu.

El a adăugat că a vorbit marți, în fața judecătorului CAB, despre continuarea atacurilor față de primarul Craiovei, atât ca persoană publică, cât și ca persoană privată.

„Din acest punct de vedere, eu cred că lucrurile trebuie să înceteze și cred că toate demersurile de aici înainte trebuie să fie concretizate și manifestate inclusiv în fața instanțelor de judecată. Nu este acceptabil să continue linșajul mediatic personal, dar și împotriva primarului Lia Olguța Vasilescu, într-o manieră lipsită de absolut orice fel de acțiune. Eu cred că este momentul în care apărarea trebuie să facă un pas înainte și să acționeze inclusiv în fața instanțelor civile, deoarece acest lucru este absolut de neconceput”, a afirmat Alexandru Chiciu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.