Incendiu cumplit în sudul Californiei

0

Autorităţile din sudul statului american California au decretat evacuarea a 82,000 de oameni, după ce un puternic incendiu a izbucnit într-o zonă montană şi s-a răspândit rapid pe o suprafaţă de 6,070 hectare de teren, scrie Reuters online.

Oficialii locali au declarat că aproximativ 700 de pompieri s-au luptat pentru a controla incendiul din zona numită Pasul Cajon, acesta fiind cel mai recent dintr-o serie de incendii care au pârjolit peste 121,000 de hectare de teren în vestul Statelor Unite.

Aşa-numitul incendiu Bluecut, care a izbucnit în apropiere de autostrada Interstate 15, principala şosea care face legatura între Las Vegas şi Los Angeles, a dus la închiderea parţială a autostrăzii.

Incendiul a determinat autorităţile să treacă la evacuarea locuitorilor comunităţii Wrightwood, aflată la aproximativ 120 de kilometri est de Los Angeles, a declarat Lynne Tolmachoff, un oficial al Departamentului de Silvicultură din California (Cal Fire).

În total, aproximativ 82.000 de persoane au primit ordin să-şi părăsească locuinţele în faţa flăcărilor care au distrus un număr necunoscut de clădiri, a mai precizat oficialul.

Guvernatorul statului California, Jerry Brown, a decretat stare de urgenţă în comitatul San Bernardino din cauza incendiului Bluecut, fapt ce permite agenţiilor statale să vină în sprijinul autorităţilor locale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.