Ce îl așteaptă pe Thae Yong-ho după fuga în Coreea de Sud!

Protecţie zi şi noapte şi un trai confortabil. Asta îl aşteaptă în Coreea de Sud pe numărul doi la ambasada nord-coreeană de la Londra, fugit în exil luna trecută. Fugari din elita nord-coreeană care stau acum la Seul au povestit cum e viaţa după despărţirea de dictatură.

Yong-ho e o grea lovitură pentru dictatura de la Phenian. Niciodată până acum un diplomat de asemenea calibru nu a avut curajul să aleagă exilul.

Dacă pentru nord-coreenii de rând care reuşesc să fugă în sud viaţa nu e tocmai uşoară – au probleme de adaptare, nu-şi găsesc uşor serviciu pentru că nu sunt bine pregătiţi profesional – pentru foşti oficiali de rang înalt aparent e mai simplu.

De regulă, sunt angajaţi la institute de studii politice şi au un salariu bun. Sunt însă permanent în pericol, pentru că regimul comunist şi-ar putea trimite spionii să se răzbune.

Aceeaşi viaţă va avea şi Thae Yong-ho – un trai confortabil, dar mereu în pericol.

După 10 ani de şedere la Londra, într-o poziţie cheie la ambasada nord-coreeană, Thae Yong-ho a ales exilul. Figură binecunoscută a propagandei comuniste în Occident, Thae Yong-ho era, se pare, şeful unei importante celule a serviciilor secrete nord-comuniste.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.