Trei militari, reținuți pentru trafic de droguri

Cinci suspecți, trei dintre ei militari angajați în cadrul unor unități ale MApN, au fost reținuți de DIICOT pentru trafic de droguri de risc și mare risc în urma mai multor percheziţii, dar şi a unui flagrant efectuat de poliţişti şi procurori. Percheziţii au avut loc inclusiv la unitatea militară din localitatea Mihai Bravu. Potrivit DIICOT, o parte dintre drogurile vândute de membrii grupării au fost consumate chiar în incinta unor unități militare.

Ministerul Apărării Naţionale a precizat pentru Ştirile TVR că a monitorizat activitatea suspecţilor prin intermediul DGIA şi că a reuşit identificarea reţelei infracţionale după obţinerea mai multor informaţii prin mijloace proprii.

„Această acţiune de investigare a fost iniţiată de Direcţia Generală de Informaţii a Apărării, în urma coroborării unor informaţii culese prin mijloace proprii referitoare la posibile activităţi infracţionale de trafic şi consum de droguri desfăşurate de personal militar.  Direcţia Generală de Informaţii a Apărării a monitorizat activitatea persoanelor suspecte, reuşind identificarea cu precizie a reţelei infracţionale. În desfăşurarea procedurilor legale, DGIA a colaborat şi s-a coordonat cu Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti şi cu Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog”, a precizat MApN pentru Ştirile TVR.

Cei cinci inculpaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii DIICOT. Ei urmează să fie prezentați, vineri, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Este vorba despre George Florinel Vîlcan, Ovidiu Ionuț Biolan și Ionuț Andrei Iubitu – militari în cadrul unor unități militare de pe raza municipiului București și a județului Giurgiu – şi Gheorghe Mihai Cozma și Mihai Cosmin Fratilă, toţi suspectați de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc, notează Agerpres.

Mai multe percheziţii au avut loc, vineri, după ce doi dintre membrii grupării au fost prinși în flagrant, în noaptea de 17 spre 18 august, în timp ce vindeau droguri pe stradă. Percheziţiile au fost efectuate în București și județul Giurgiu, inclusiv la unitatea militară din localitatea Mihai Bravu. Potrivit DIICOT, o parte dintre drogurile vândute de membrii grupării au fost consumate chiar în incinta unor unități militare.

Anchetatorii au ridicat în urma percheziţiilor diferite cantități și tipuri de droguri (cannabis, comprimate ecstasy și substanțe etnobotanice), un cântar electronic folosit la cântărirea drogurilor, dar și sume de bani obținute de pe urma traficului de stupefiante, potrivit sursei citate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.