A început ProEtnica 2016!

0

ProEtnica 2016, cel mai mare festival interetnic din România, care reunește reprezentanți ai tuturor minorităților recunoscute din țară, a început joi la Sighișoara, în prezența unui număr impresionant de participanți, fiind pentru prima oară în cele 14 ediții organizate până acum când evenimentul are loc sub patronajul Președinției României.

Manifestarea, care are loc în perioada 18 — 21 august, este organizată de Asociația Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret Sighișoara, partenerii principali fiind Consiliul Județean Mureș, precum și Instituția Prefectului Județul Mureș. Proiectul este finanțat de Ministerul Culturii și municipiul Sighișoara și beneficiază de sprijin financiar și din partea Consiliului Județean Mureș, partener al evenimentului.

De asemenea, evenimentul se bucură de sprijinul Ambasadei Republicii Federale Germania la București și de cel al Departamentului pentru Relații Interetnice, a precizat Volker Reiter, organizatorul festivalului, director al Centrului Educațional Interetnic pentru Tineret Sighișoara.

„ProEtnica este cea mai mare manifestare dedicată dialogului intercultural din Europa. România este un model pentru protecția minorităților naționale. (…) Prin întreaga sa paletă de acțiuni, ediția a 14-a ProEtnica va contribui la promovarea interculturală și la crearea păcii interetnice într-o societate pluralistă și democrată”, a subliniat Volker Reiter.

Primarul Sighișoarei, Ovidiu Mălăncrăvean, a subliniat faptul că cetatea pare să reprezinte locul ideal pentru o astfel de manifestare. „Ne bucurăm că am reușit, împreună cu dl director Volker, să organizăm cea de-a 14-a ediție a acestui festival. Sperăm în continuarea acestei tradiții și pe viitor”, a spus edilul.

Mesajul Președinției României a fost adresat de consilierul prezidențial Sergiu Nistor, care a înmânat organizatorilor din partea șefului statului diploma care atestă Înaltul patronaj pentru ProEtnica 2016.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.