Urmăritul internațional, Iskandarani, își bea cafeaua în Liban

0

Zaher Iskandarani, supranumit şi „prinţul Banatului”, condamnat în România la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională, a fost fotografiat într-un bar din Liban. România nu are acord de extrădare cu această ţară.

De mai bine de 2 ani, Iskandarani este căutat internaţional de autorităţile române.

Fotografiile au fost publicate de Cotidianul. Instantaneele au fost realizate recent, cu telefonul mobil, de un conațional, în barul-restaurant Petit Cafe, localul preferat al lui Iskandarani. Potrivit aceleiaşi surse, Iskandarani trăiește de 2 ani, în orașul libanez Kaslik, acolo unde și-a cumpărat un apartament într-un cartier select din oraș.

Iskandarani are dublă cetăţenie, română şi siriană, şi a fost condamnat în aprilie 2014 la 5 ani de închisoare pentru contrabandă cu ţigări. Cu o zi înainte de pronunțarea completului de judecată, Iskandarani a fugit în Liban.

El a fost judecat timp de 9 ani. Între timp, cele mai multe infracțiuni pentru care a fost trimis în judecată s-au prescris.

Anchetatorii au stabilit că, din 1990, Iskandarani s-a ocupat cu contrafacerea şi contrabanda cu ţigări, prin intermediul fabricii pe care o avea la Jimbolia, Timiş. Ţigările erau destinate pieţelor din Europa de Vest şi din Orientul Mijlociu. Tutunul era livrat de la o firmă din Liban, care ar fi controlată de familia lui Iskandarani.

România nu are acord de extrădare cu Libanul, ţară în care Zaher Iskandarani îşi bea liniştit cafeaua între două fumuri de narghilea.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.