Nou atentat devastator la Gaziantep, în sud-estul Turciei!

0

Peste 50 de persoane au fost ucise în atacul comis sâmbătă la Gaziantep, în sud-estul Turciei, a anunţat duminică guvernatorul provinciei, relatează AFP şi The Associated Press. Totodată, peste 60 de persoane au fost rănite, iar 17 se află în stare critică. Preşedintele turc Erdogan a transmis că autorul exploziei avea vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani. Ministerul român al Afacerilor Externe condamnă atacul din Gaziantep.

Autorul exploziei produse sâmbătă la o nuntă în orașul Gaziantep, sudul Turciei, avea vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani, a declarat, duminică, președintele turc Recep Tayyip Erdogan, transmite Agerpres, care citează presa din Turcia.

Președintele turc a declarat că bilanțul victimelor exploziei a crescut la 51 de morți și 69 de răniți, dintre care 17 se află în stare critică, și autorul atacului ar fi gruparea extremistă Stat Islamic (SI).

Resturi de la o vestă cu explozibili au fost găsite la locul atacului comis sâmbătă seara în orașul turc Gaziantep, în apropiere de Siria, a anunțat, duminică, Parchetul turc. Mai mulți responsabili locali au lăsat să se înțeleagă că atacul de la Gaziantep a fost comis de un kamikaze.

Formațiunea pro-kurdă Partidul democratic al poporului (HDP) a indicat, într-un comunicat, că mirii de la nunta care a fost ținta atentatului erau membrii săi.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist care a avut loc în seaara zilei de 20 august 2016, în Gaziantep, Turcia, soldat cu pierderi de vieți omenești şi numeroşi răniţi, transmite instituţia într-un comunicat, precizând totodată că astfel de acte îndreptate împotriva oamenilor nevinovați sunt incalificabile.

MAE transmite condoleanţe familiilor victimelor acestui act de o violenţă extremă şi exprimă întreaga solidaritate cu poporul turc.

Iniţial, agențiile internaționale de presă, care citează un bilanț în creștere difuzat de biroul guvernatorului local anunţau cî cel puțin 30 de persoane au murit, iar alte 94 au fost rănite, sâmbătă seara, într-o explozie produsă la o nuntă în Gaziantep, în sudul Turciei, aproape de frontiera siriană.

Agenția EFE preia totodată un comunicat al președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, care indică gruparea Stat Islamic (Daesh) ca „probabil” autor al atentatului.

„Vreau să subliniez încă o dată că nu există nicio diferență între tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, în care am pierdut 240 de cetățeni, comisă de FETO (rețeaua predicatorului auto-exilat Gulen, pe care guvernul o denumește FETO — Organizația Teroristă Fethullah Gulen, potrivit siglei în limba turcă — n.r.), între PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan, considerat organizație teroristă de către Turcia, SUA și UE — n.r.), care numai în ultima lună a ucis 70 de membri ai forțelor de securitate (…) și atentatul din Gaziantep, probabil comis de către Daesh”, arată comunicatul șefului statului turc.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.