Ample controale la Spitalul CF2 din Capitală

0

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii face verificări, luni, la Spitalul CF2 din Capitală în cazul femeii care în urmă cu trei săptămâni a primit o transfuzie greşită de sânge.

„Corpul de control al Ministerului Sănătăţii, împreună cu un reprezentant al Ministerului Transporturilor şi cu medici specialişti, continuă investigaţiile în cazul transfuziei greşite”, a declarat Laurenţiu Colintineanu, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, potrivit Mediafax.

Controlul vine după ce Inspecţia Sanitară de Stat a constatat, în prima fază, că Unitatea de Transfuzii Sangvine a spitalului nu era autorizată, iar greşeala de transfuzie a avut loc din cauza unei erori de etichetare a testelor pretransfuzionale. În urma verificărilor, o asistentă a fost amendată cu 700 de lei şi a fost sesizat Colegiul Medicilor.

Săptămâna trecută, unitatea de transfuzii a Spitalului CF2 a fost autorizată de către inspectorii Direcţiei Sanitare Publice (DSP) Bucureşti.

Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 a deschis, pe 1 august, un dosar penal in rem în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cu privire la acest caz. Potrivit Parchetului, după ce a fost supusă unei intervenții chirurgicale ginecologice la Spitalul CF2, femeii i-a fost transfuzată o altă grupă de sânge decât cea pe care o avea în fapt. Ulterior, pacienta a fost transferată la Spitalul Universitar, de unde a fost externată pe 16 august.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.