Galaxy Note 7, așteptat încă în România

Share:

Acțiunile grupului sud-coreean Samsung Electronics Co înregistrau miercuri o scădere de peste 2% după ce compania a anunțat că, din cauza cererii peste așteptări pentru noul telefon Galaxy Note 7, va fi nevoită să amâne data de lansare a celui mai nou produs al său pe unele piețe, ceea ce sugerează vânzări inițiale puternice pentru noul smartphone, transmite Reuters.

„Deoarece pre-comenzile pentru Galaxy Note 7 au depășit estimările noastre, data de lansare pe unele piețe a fost ajustată”, a informat Samsung Electronics, fără a oferi alte detalii cu privire la piețele afectate. Grupul sud-coreean a adăugat că încearcă să majoreze producția la facilitățile unde este produs modelul Galaxy Note 7 în ideea de a face față cererii „cât mai rapid posibil”.

Anul trecut, problemele cu producția ecranelor curbate pentru telefonul Galaxy S6 Edge au făcut ca vânzările inițiale să nu se ridice la înălțimea așteptărilor, iar unii investitori se tem ca nu cumva cel mai mare producător mondial de smartphone să repete scenariul dacă nu va face față rapid cererii pentru Galaxy Note 7.

C.W. Chung, analist la Nomura, estimează că Samsung ar putea vinde până la 15 milioane de telefoane Galaxy Note 7 în acest an, comparativ cu nouă milioane de unități Galaxy Note 5 vândute anul trecut. Potrivit acestui analist, cererea peste așteptări nu este un risc major în condițiile în care Samsung produce singur o serie de componente cheie ale Galaxy Note 7 precum display-uri și chip-uri.

Noul telefon Galaxy Note 7 este comercializat în SUA și Coreea de Sud începând cu data de 19 august, la un preț de 988.900 woni (882 de dolari).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.