Rapidul nu scapă de executarea silită!

Share:

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, miercuri, pentru 14 septembrie, judecarea cererii FC Rapid de suspendare a executării silite, solicitată de mai multe firme şi persoane. Decizia a fost luată pentru lipsă de procedură.

Executarea silita a SC Fotbal Club Rapid a fost ceruta de Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti, de mai multe persoane si de firme, printre care Ana Hotels SA, Ana Imep SA si Compania Romprest Service SA, potrivit news.ro.

In 7 iulie, Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea de suspendare a hotararii de intrare in faliment a Clubului de Fotbal Rapid, decizia nemaiputand fi atacata la o alta instanta.

Avocatii clubului Rapid Bucuresti au solicitat instantei suspendarea, pe calea ordonantei presedintiale, a executarii deciziei din 13 iunie a Tribunalului Bucuresti prin care s-a dispus intrarea clubului in faliment.

„In temeiul art 105 rap. la art.107 alin. 1 lit.C din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, dispune intrarea in faliment prin procedura generala a debitorului. In temeiul art. 107 alin. 2 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei ridica dreptul de administrare al debitorului si dispune dizolvarea societatii debitoare”, se arata in decizia pronuntata in 13 iunie de Tribunalul Bucuresti.

Instanta a dispus sigilarea bunurilor din averea FC Rapid si trimiterea de notificari tribunalelor din alte judete in care clubul are bunuri, in vederea sigilarii, prin lichidatorul judiciar.

Instanta arata ca decizia poate fi contestata cu recurs, in termen de sapte zile de la comunicare. Termenul pentru continuarea procedurii a fost stabilit la 30 septembrie 2016.

Conducerea FC Rapid arata atunci ca Tribunalul Bucuresti a decis in mod eronat intrarea in faliment a societatii care administreaza clubul, astfel ca hotararea va fi contestata, iar echipa isi va continua activitatea.

Echipa Rapid a reusit promovarea in Liga I, la finalul sezonului trecut, dupa un an petrecut in esalonul secund. Insa LPF a decis ca Rapid sa nu evolueze in sezonul 2016/2017 al Ligii I din cauza situatiei în care se afla clubul. Locul giulestenilor in primul esalon a fost luat de ACS Poli Timisoara, care retrogradase in Liga a II-a la finalul campionatului trecut.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.