Teledon național la TVR pentru achiziția „Cumințeniei”

0

Un teledon național pentru strângerea de fonduri privind achiziționarea lucrării „Cumințenia Pământului” a lui Constantin Brâncuși va fi organizat pe 18 septembrie la TVR.

„Pe 18 septembrie va fi organizat un teledon național la TVR, în care Guvernul își pune mari speranțe că va aduna toate energiile necesare pentru a strânge suma de bani agreată cu proprietarii. (…) Este un teledon maraton și așteptăm cât mai multă lume să doneze în cadrul acestei campanii de achiziție a ‘Cumințeniei pământului’ „, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, la Palatul Victoria.

El a precizat că nu există un contract, ci un proces-verbal încheiat cu proprietarii, care a fost la data respectivă explicat de ministrul Culturii.

„Eu, din declarațiile pe care le-am văzut în mass-media de la avocatul proprietarilor, nu am văzut nicio noutate. Sunt lucruri publice, care au fost spuse încă de la începutul acestei campanii”, a susținut Iolu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a remarcat un reviriment al campaniei de donații pentru achiziționarea lucrării „Cumințenia pământului”. „În acest moment sunt donații din ce în ce mai multe și mai consistente”, a arătat el.

Iolu a mai spus că Guvernul se află în perioada de strângere de bani, punctând că opera lui Brâncuși trebuie achiziționată până la 31 octombrie, iar campania se încheie pe 30 septembrie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.