Dauna medie totală la nivelul pieței RCA, în creștere!

0

Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) avertizează asupra atingerii celei mai mari valori de până acum a daunei medii totale în al doilea trimestru al anului 2016, cauzată de creșterea cu aproape 90% a daunei medii pe dosarele de vătămări corporale, conform datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, se arată într-un comunicat al UNSAR.

„În acest context, UNSAR reiterează necesitatea introducerii unui sistem predictibil pentru reglementarea despăgubirilor pentru daune morale asociate vătămărilor corporale. Conform datelor publicate de autoritatea de reglementare în domeniu, atingerea valorii maxime de până acum a daunei medii totale la nivelul pieței RCA a fost cauzată de majorarea daunei medii pe dosarele de vătămări corporale cu 88,3% peste nivelul din trimestrul I 2016. Totodată, dauna medie pe segmentul dosarelor cu daune materiale a crescut cu 8% față de trimestrul I 2016”, se spune în comunicat.

Potrivit UNSAR, cheltuielile cu despăgubirile, pe fondul unei frecvențe ridicate a daunelor și a majorării sumelor plătite pentru vătămări corporale, cresc într-un ritm alarmant. În cazul despăgubirilor pentru daunele morale, suma plătită în anul 2015 a reprezentat o creștere de aproape 2000% față de despăgubirile plătite în anul 2007. Mai mult decât atât, ponderea despăgubirilor pentru daune morale din totalul despăgubirilor pentru daune auto a înregistrat o creștere de peste 1000%, în aceeași perioadă de timp.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.