Scandal: Noapteș a ajuns jupân peste bugetul Sectorului 1!

Share:

Alexandru Noapteş, fostul director al CFR Călători, căruia în decembrie 2014 instanţa supremă i-a confiscat 1,4 milioane de euro, bani pe care nu i-a putut justifica, a fost numit acum câteva săptămâni director adjunct peste spaţiile verzi din Sectorul 1 al Capitalei.

Alexandru Noapteş este noul director-adjunct al Administraţiei Domeniului Public al Sectorului 1, iar director general este Marian Marinescu, proaspăt numit şi el. Numirile au fost făcute de primarul de sector, Daniel Tudorache, după ce a demis fosta conducere a ADP, potrivit Digi24.

Fostul şef al CFR Călători va gestiona un buget de peste 80 de milioane de euro anual.

Noul şef al ADP Sector 1 a declarat în exclusivitate pentru Digi24 că va modifica organigrama instituţiei, astfel încât Alexandru Noapteş să aibă în subordine toate direcţiile importante.

„El se va ocupa de serviciul mecanizare, serviciul drumuri, de serviciul spaţii verzi, compartimentul auto, parcările, semnalizările rutiere şi să vedem ce-i mai dau să facă”, a declarat Marian Marinescu, director general al ADP Sector 1.

Directorul general al ADP Sector 1 va avea în subordine doar două direcţii.

„Strict juridic o să fie strict la mine contabilitatea, resursele umane clar o să fie la mine, achiziţiile publice… ori la mine, ori la el, vedem cum că şi ăsta e un serviciu destul de greu, biroul de inspecţie probabil o să fie la el, îl dau la el”, a mai declarat Marian Marinescu.

ADP Sector 1 a avut anul trecut un buget de peste 80 de milioane de euro.

Potrivit organigramei publicate pe site-ul primăriei, directorul adjunct al ADP Sector 1 are în subordine directă Directorul Economic, Serviciul Juridic, Serviciul Achiziţii Publice, Serviciul Mecanizare, Serviciul Drumuri şi Serviciul Spaţii Verzi, fiecare din ele cu birouri şi compartimente în subordine.

Tot pe site-ul primăriei aflăm că Alexandru Noapteş semnează planurile de toaletare/defrişare a copacilor din Sectorul 1.

Alexandru Noapteş, fost director al CFR, a fost achitat în 2014 într-un dosar în care fusese achuzat, alături de alţi directori din CFR, că a cumpărat la suprapreţ mai multe automotoare cu remorcă, creând un prejudiciu de 700.000 de euro companiei de transport feroviar.

Fostul director CFR a mai avut un proces, pierdut de data aceasta, prin care instanţa a decis confiscarea sumei de 1,4 milioane de euro din averea lui, bani pe care nu a putut să-i justifice.

Alexandru Noapteş a devenit celebru după ce în presă au apărut documente privind cheltuielile sale exorbitante, călătoriile în străinătate şi traiul său în lux.

În 2005, primul an în care Noapteş era şef la CFR Călători, familia acestuia a avut venituri de 111.817 lei şi cheltuieli de 2.077.211 lei. Noapteş a achiziţionat în 2005 două apartamente de patru camere în Capitală, cu 300.000 de euro şi respectiv 255.840 de lei (64.000 de euro) şi un loc de parcare de 30.000 de euro, scrie Adevărul.

În 2005, familia Noapteş a a cheltuit 28.118 lei (7.000 de euro) pentru călătorii la Budapesta, Frankfurt, Paris şi Viena. În octombrie 2005, 50.000 de euro au fost depuşi într-un card pe numele Manuelei Noapteş. Banii au fost folosiţi exclusiv pentru cumpărături în magazine de fiţe cum ar fi Escada, Lugano, Versace, Montblanc, Armani, Saks Fifth Avenue, Chanel, Emilio Pucci, Gucci din Viena, Paris, Thessaloniki, Milano, New York, Istanbul şi Bucureşti.

În următorii ani, achiziţiile imobiliare ale familiei Noapteş au continuat. Astfel,  Manuela şi Alexandru Noapteş au achitat o diferenţă pentru o vilă din Pipera (442.400 lei) şi au cumpărat un teren intravilan de 8.277 de metri pătraţi în localitatea Moara Vlăsiei-Ilfov (160.000 de euro). Obrazul subţire cu branduri se ţine În 2006, familia Noapteş a mers în excursii în Dubai şi a făcut cumpărături la cuncos­cutul magazin londonez Harrods. Ei au fost cazaţi la celebrul Hotel Park Hyatt şi au achiziţionat produse exclusiviste de la mărci precum Vertu, Montblanc, Armani, Prada, Louis Vuitton, Lafayette, Dior, Escada etc. În 2006, familia a călătorit în SUA, la Boston şi la New York, şi a făcut mai multe cumpărături în magazine de lux. În iulie 2008, de pe cardul Manuelei Noapteş s-au făcut mai multe plăţi în Tahiti şi Saint Tropez – pe Riviera Franceză. În decembrie 2008, Manuela Noapteş a continuat călătoria la Kitzbuehel, în Tirol-ul  austriac

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.