Adamescu obține condiții mai bune în închisoare!

0

Miliardarul Dan Adamescu a dat în judecată penitenciarul Rahova, nemulţumit de condiţiile în care a fost încarcerat şi a avut câştig de cauză.

Milionarul Dan Adamescu, condamnat definitiv la patru ani de închisoare la sfârșitul lunii mai, a decis să dea Penitenciarul Rahova în judecată, din cauza regimului de detenţie.

Adamescu a contestat condiţiile de detentie, iar magistraţii au admis cererea sa şi au schimbat regimul de detenţie, care va fi unul semi-deschis, transmite România TV.

Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim semideschis sunt cazate în comun, se pot deplasa neînsoţite în zone prestabilite din interiorul penitenciarului, prestează muncă şi desfăşoară activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională, sub supraveghere, în grupuri, în spaţii din interiorul penitenciarului care rămân deschise în timpul zilei, în condiţiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.

Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim semideschis pot presta muncă şi desfăşura activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională, în afara penitenciarului, sub supraveghere inclusiv electronică, în condiţiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi, potrivit ANP.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.