„Văduva veselă”, o nouă premieră de excepție la ONB!

2

Spectacolul „Văduva veselă”, în regia lui Andrei Șerban, o coproducție Opera Națională Română Iași – Opera Națională București, va avea două repetiții cu public, în prezența regizorului, marți și miercuri, de la ora 19,00, informează un comunicat al ONB transmis Agerpres.

Opereta compusă de Franz Lehar va fi montată la ONB în regia lui Andrei Șerban, alături de Daniela Dima, într-o versiune originală, cu dialoguri inspirate din scrierile lui Radu Paraschivescu și Andrei Pleșu, scenografia fiind semnată de Anka Lupeș, iar coregrafia de Andrea Gavriliu.

„Die Lustige Witwe” de Franz Lehar — „Văduva veselă”, în noua montare a lui Andrei Șerban, este propusă publicului într-o versiune cu totul originală, transpusă și adaptată pentru situația actuală din lume și din România. Viziunea este radical diferită de cea din spectacolele sale anterioare cu același titlu, realizate la Operele din Cardiff și Viena, se arată în comunicatul citat.

Adaptarea, cu dialoguri inspirate din scrierile lui Radu Paraschivescu și Andrei Pleșu, este semnată de regizor împreună cu Daniela Dima. Soliștii vin din diverse teatre din țară, iar Vlad Conta și Ciprian Teodorașcu de la ONB dirijează corul și orchestra Operei ieșene.

„Pentru melomani — muzica e senzațională, pentru doritorii de spectacol — decorurile multiple și sutele de costume promit o punere în scenă… cum ‘n-a văzut Parisul’. Dansurile sunt pline de senzualitate și erotism, toți artiștii cântă și dansează… până și orchestra”, precizează sursa citată.

Spectacolul va avea doar patru reprezentații la București în 1, 2, 3, 4 septembrie și la Iași pe 9, 10, 11 septembrie.

Citește și
2 Comentarii
  1. Ema spune

    rectific….au lipsit manelele

  2. Ema spune

    au lupsit manelele!!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.