Mesajul lui Dragnea pentru Iohannis

0

Președintele social-democraților, Liviu Dragnea, își exprimă aprecierea față de faptul că șeful statului Klaus Iohannis „preia imediat apelurile PSD la consens politic pe chestiuni de interes național”.

„Apreciez că președintele Iohannis preia imediat apelurile PSD la consens politic pe chestiuni de interes național. Am propus consensul politic pentru realizarea unui proiect de țară, iar apoi domnul președinte a invitat partidele la Cotroceni. Recent, am făcut apel la unitatea clasei politice împotriva tentativelor de discreditare a României prin așa-zisul trafic cu armament și așa-zisul transfer de arme nucleare din Turcia la Deveselu. Astăzi, domnul Iohannis cere consens național pe politica externă. Foarte bine, d-le președinte! Vă vom pune la dispoziție și programul PSD pe care sperăm să-l susțineți pentru viitoarea guvernare”, a scris Dragnea, miercuri, pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri, la întâlnirea cu diplomații români de la Palatul Cotroceni, că politica externă și de securitate a țării trebuie să fie una „de consens național”.

„Pentru că ne apropiem de campania electorală, fac apel de pe acum la echilibru și rațiune. Politica externă și de securitate a României trebuie să fie una de consens național. Ea trebuie separată de competiția electorală și privită doar prin prisma intereselor României, ca stat, și ale cetățenilor noștri”, a declarat șeful statului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.