Val de demisii ale medicilor la Spitalul Floreasca

0

Şaptesprezece medici de la UPU SMURD de la Spitalul Floreasca din Capitală au anunțat că demisionează din cauza „presiunii psihologice” și a modului de comportare a managerului interimar al spitalului, medicul Sorin Păun.

17 medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, care lucrează la Unitatea Primiri Urgenţe SMURD, şi-au dat demisia miercuri pe motiv că sunt trataţi într-un mod nedemn şi abuziv de către managerul interimar Sorin Păun. „Am fost informat de demisia a 17 medici de la UPU SMURD, care au dat drept motiv presiunea psihologică şi modul în care li se adresa managerul spitalului, domnul Păun”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, doctorul Bogdan Opriţa.

Medicii demisionari au explicat, în faţa spitalului, că au ajuns la acest protest „extrem” din cauza managementului defectuos, care se răsfrânge asupra actului medical. Potrivit medicilor care au demisionat deja, şi alţi colegi de-ai lor urmează să îşi depună demisiile.

„Managerul a refuzat să semneze pentru achiziţionarea unor medicamente, iar din septembrie nu vor mai fi medicamente absolut deloc. Ne-am dat demisia, suntem în preaviz două săptămâni şi dacă nu se rezolvă ceva, ne găsim de lucru în altă parte”, a spus un alt medic.

„Din punctul nostru de vedere, peste două săptămâni SMURD Bucureşti se închide. Nu doar UPU SMURD Floreasca! Închidem avion SMURD, elicopter SMURD Bucureşti, maşinile cu medic, nu va mai exista dispecerat pe Bucureşti, care efectuează dispecerizarea şi pe toată regiunea de sud a ţării”, a spus un alt medic demisionar.

Întrebaţi cum s-au descurcat în lipsă de resurse, doctorii spun că s-au descurcat cum au putut, dar nu din resursele spitalului, cumpărând medicamente de la farmacie cu bani din propriul buzunar. „De două-trei luni sunt probleme cu medicamentele, întâi am rămas noi fără medicamente, apoi spitalul, am cerut ajutor şi la Ministerul Sănătăţii. S-au găsit soluţii, dar tot apar probleme, dispar medicamente, s-au făcut achiziţii de aparate noi care ulterior s-au retras. Am cumpărat şi noi medicamente din banii noştri, dar sunt medicamente cum sunt sedativele, care nu se pot lua de la farmacie”, a mai spus un medic.

Anunţul privind demisia a 17 cadre medicale de la Floreasca a venit la câteva ore după ce pe Internet a început să circule o înregistrare audio făcută într-o sală de operaţii în care se aude cum managerul Sorin Păun îi jigneşte şi îi înjură pe alţi medici, unii dintre ei rezidenţi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.