Merkel, criticată dur în problema refugiaților

0

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, rămâne decisă să le ofere ajutor refugiaţilor dar, pentru prima oară, admite că europenii au făcut greşeli în criza migranţilor. Merkel este criticată dur de clasa politică şi de presa din Germania.

În urmă cu un an, cancelarul german afirma răspicat: „Wir schaffen das!”, „Putem să rezolvăm asta!”. Acum, Angela Merkel are o poziţie uşor mai nuanţată.

Într-un interviu acordat ziarului Süddeutsche Zeitung, şeful guvernului de la Berlin afirmă că Germania şi Uniunea Europeană nu au avut politici bune pentru problema refugiaţilor. Europenii au închis ochii şi au ignorat criza de la frontiera sudică timp de un deceniu. În acelaşi interviu, Angela Merkel le cere politicienilor germani să nu inflameze retorica despre terorism şi ameninţările migraţiei masive.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: „Oamenii care au venit din Eritreea, Siria sau Irak se confruntă cu situaţii terifiante pe care noi nu le-am fi putut învinge. Trebuie să îi tratăm pe aceşti oameni care au venit aici pe baza unor principii clare: cele prevăzute de Constituţia noastră.

Optimismul său şi politica faţă de migraţie – Germania a primit într-un an un milion de oameni din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia – i-au adus critici dure şi o scădere dramatică în sondaje. 56% dintre cetăţeni cred că politica Angelei Merkel în domeniul migraţiei nu este bună, iar majoritatea analiştilor nu se mai întreabă ce scor va obţine Doamna de Fier a Germaniei în viitoarele alegeri, ci dacă va mai candida.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.